hur man blir gravid - tips att tänka förr

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-24
Du spenderar all din enda dagar försökt att inte bli gravida, men när du är äntligen redo att bli förälder kan du komma att hitta det är mycket svårare än att bara ha oskyddat sex

Du behöver:. .
Tidning


1.
Det finns flera faktorer som kan störa bli gravid. Men om det har gått mindre än två år av försök, inte panik. De flesta friska par har bara en av fyra skott att bli gravid i en given cykel. Men om det finns ett medicinskt skäl för minskad fertilitet hos din eller din partner, ge inte upp. Jag förlorade min högra äggledaren under en Tubal graviditet när jag var 19. Jag blev kvar med bara en fungerande röret, som att min olycka var mycket cystisk. Mina odds att bli gravid klipptes markant. Men efter nästan 2 års försök fick jag gravid med min son Adrien. Jag trodde verkligen det bara inte skulle hända för mig. Jag var så van att se dessa negativa graviditetstest, att när jag äntligen fått den eftertraktade positivt resultat, blev jag chockad.
2.
Om du är redo att börja få allvar med att försöka att bli gravid, låt oss börja med grunderna. Det bästa sättet att öka dina odds för befruktning är att kartlägga din menscykel. Oroa dig inte, det är verkligen inte så svårt. De flesta kvinnor ägglossning runt den 14: e dagen av cykeln. Så om du försöker bli gravid, rekommenderas det att ha sex två dagar innan du har ägglossning, dagen för ägglossning och en till två dagar efter. Japp, det är mycket sex. Jag tror inte att din man kommer att klaga för mycket! Det enklaste sättet att hålla jämna steg med din cykel är att använda en online diagram. Många är gratis eller har fria versioner. Jag brukade mymonthlycycles. com att kartlägga mina cykel.
3.
Om du tycker att kartlägga metoden inte fungerar efter flera månaders försök, kan du mycket väl ha en oregelbunden menscykel . Om så är fallet, måste du få lite mer engagerad i ditt diagram att lokalisera när du faktiskt har ägglossning. Det enklaste är att bara köpa en Fertilitetsmonitor, men de kan vara ganska dyra. Om du inte har råd med en bildskärm, det finns andra sätt att kontrollera om ägglossning
4
Tecken på ägglossning omfatta. . Livmoderhalssekretet så att blir rikligare och stretchig än andra gånger i ditt cykel. Detta kallas äggvita cervixmucosan eftersom det liknar utseendet på rå äggvita. Om du börjar märka detta slem, springa till sovrummet och få upptagen! Detta är ett tecken på nära förestående ägglossning och är dina mest fertila tiden i månaden. Ett annat sätt att kartlägga din fertilitet är genom att mäta förändringar i din basala kroppstemperatur. Detta kan vara mycket svårt att göra och ofta ger otillförlitliga resultat. Det är bäst att spara denna metod förrän du har försökt allt annat, enligt min åsikt.
5.
Bortsett från att ha sex under veckan av ägglossning, det finns andra saker du kan göra för att öka dina odds att bli gravid. Att ha en bra kost och ta en prenatal multi-vitamin hjälper tremedously i befruktning. Detta beror på att friskare din kropp är, desto mer troligt att du kommer bli gravid. Naturligtvis faller motion till denna kategori också. Ett bra sätt att träning och hjälpa din fertilitet är med fertilitet yoga. Jag gjorde fertilitet yoga varje dag och drack en kopp grönt te efteråt, som grönt te naturligt stimulerar produktionen av friska livmoderhalssekret.
6.
Det finns några okonventionella metoder fertilitet att många kvinnor svär vid. En sådan metod är att använda en slemlösande såsom Musinex. Teorin är att detta kommer att tunna ut kvinnans livmoderhals slemhinnor. Fångsten här är att detta bara är till nytta för dig om din livmoderhalssekret är för tjock. Om du har frisk livmoderhalsen, kan detta mycket väl göra det för tunt. Kvinnor som försöker bli gravida har också varit känt för att stötta kudde under stjärten under missionär stil samlag för att höja sin höfterna. Om dina höfter är förhöjd när man får utlösning, kan allvar hjälpa spermierna att komma till sin destination snabbare. Men om du har en lutande livmoder, kan du dra större nytta av "doggie-style", eller bakre inträde, samlag
7
Saker att undvika:. . När du försöker bli gravid, finns det vissa saker som faktiskt kan skada dina chanser att lyckas. Koffein är en av dessa saker. Klipp ut, eller minska, ditt koffeinintag. Rökning har visat sig minska dina odds för graviditet med så mycket som 50%. Naturligtvis, du är inte tänkt att ha antingen en av de saker när man är gravid, så det är bäst att sluta nu i alla fall.
8.
Om det vid första du inte lyckas Försök, försök igen! Det finns inget som heter för mycket sex när graviditeten är målet. Ju fler spermier som går i, desto större är oddsen att en av dem kommer att befrukta ett ägg.


Previous:nothing Next:hur man hanterar ensamhet

Relaterade artiklar


 • graviditet och dextrometorfan
 • fertilitetsproblem efter vasektomi återföring
 • risker med att Aciphex under graviditeten
 • vad är pneumatiska otoskopi?
 • Så för att lindra trycket i ögat
 • Definitionen av laminin
 • Hur är ögat ansluten till hjärnan?
 • Sarsaparilla rot & muskeltillväxt
 • saker som ökar ett lipas räkna
 • hälsorisker av trä värme
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com