hur man hanterar ensamhet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-24
Ensamhet är ett universellt fenomen. Förstå denna grundläggande men inte så enkla sanningen är ett viktigt steg för att växa i livet, stärka vår självkänsla och förbättra våra relationer. Som existentialistisk anser Victor Frankl ensamhet del av paradoxen som beskriver människans villkor: "Människor är existentiellt både ensam och närstående. " Därför måste vi uppleva båda. Men många gånger medvetenheten eller erfarenhet av ensamhet kan vara skrämmande och göra oss rusa till relationer eller ohälsosam anpassningsmekanismer såsom droger och alkohol. Det är viktigt att inse att vi alla upplever ensamhet någon gång, det är del av att vara människor. Men inte alla kan njuta av det. Att vara lycklig ensam är en färdighet i livet som kan läras . . . det kallas kreativ ensamhet.

När ett barn lämnar hemmet för första gången att gå till läger eller att gå på college de känner sig ensamma. När vi flyttar till en ny stad eller ett nytt jobb vi känner mig ensam. Efter ett uppehåll på eller under slutskedet av ett mycket olyckligt äktenskap säger att det finns inget värre och ensammare att vara med någon fysiskt närvarande men känslomässigt frånkopplad. När en make avlider, är den person som stannar inte kan hantera den skrämmande känslor kvar eller övergivna.

Men låt oss stanna upp en sekund och fundera över vad ensamhet innebär. Många gånger har vi blandar ihop känslor och deras definitioner. Det finns ett stort missförstånd mellan vad ensamhet, ensam, och ensamheten gör sedan många gånger vi blanda ihop dem. Ordboken inte hänvisa till dem som synonymt och varken bör du. Alone innebär bortsett från andra människor, enskilda, av sig själv. Alone är en stat. Ensamhet däremot är en känsla av isolering som kan uppstå i ensamhet i sovrummet på mitt i en folkmassa. Lonely inte känns bra, ensam gör. Om du är den typen av person som inte kan vara ensam, inte blanda ihop dig med en extrem extrovert eller social person. Det kan vara något du kör ifrån kan du behöva ta hand om. Idealet är att vi hanterar och vill leva med dem båda i en harmonisk balans som inte lutar oss för mycket åt ena eller det andra. Nu ska du inte ta mig fel, jag är en stor förespråkare för människor och utveckla sunda relationer och dela tid med nära och kära men som med allt annat: balans är det friska svaret. När vi kan njuta av att vara ensam, skapar vi förutsättningar för kreativa ensamhet att växa fram. Creative ensamhet är användningen av tid eller perioder av ditt liv enbart för personlig utveckling, för utforskning av din egen och för njutning ditt eget företag.

Där några sätt du kan utveckla för att börja utveckla din förmåga att förvandla din ensamhet till kreativa ensamhet.

Du behöver:
Insight
. Kärlek till dig själv.


1.
Vi kan förändra sättet vi känner genom att förändra vår inställning om att vara ensam. Vi kan fortsätta att vältra sig i självömkan eller så kan vi acceptera den och använda den kreativt för att upptäcka vilka vi är, vad vi vill och hur vi bäst kan börja att återknyta kontakten med andra.
2.

ständigt påminna dig själv om att vara ensam är inte dåligt och att vara med människor eller med någon inte nödvändigtvis eliminera känslor av ensamhet.
3.
Arbetet stelna och utveckla din identitet. När du mår bra om dig själv, du blir starkare och klokare och mer kapabel att hantera ensamhet.
4.
Låt inte tankar som "jag inte vill vara ensam för resten av mitt liv "," Ingen älskar mig "," jag kan inte göra detta "sabotage dig. Acceptera din ensamhet och ansvar för din egen lycka
5.
Fokusera på det positiva. Kom ihåg alla de saker som du inte kunde göra någon gång att du var i en relation eller dina vänner inte gillar det. Börja utveckla en lista över de saker du kan göra tack vare den frihet som att vara ensam berättigar.

Som Elaine Altschuler stater, känslan av att vara i rimlig kontroll över ditt liv, självständiga och oberoende, gör underbara saker för egot. Du kommer att gilla dig själv bättre. Som ett resultat kommer du att finna det lättare att nå ut till andra vid lämpliga tidpunkter, kan riskera besvikelse och ont ibland relationer innebär. Och när du gillar dig själv kommer du att finna glädje i att vara ensam bara, eller så mycket som du njuta av att vara med andra.

Tänk på att något gott i livet kräver arbete och engagemang. Även om din ensamhet kommer som en följd av en förlust, tillåt dig någon gång att sörja istället för att rusa eller säger själv att "du ska" börja njuta av att vara ensam. Det finns en tid för allt och för allt det finns en tid. Tid att vara ensam, tid att njuta av ensamheten, och tid att dela med andra.


Previous:nothing Next:hur att hålla sig frisk denna influensa säsong

Relaterade artiklar


 • vad är svamp Candida?
 • Hur man använder en glukometer FreeStyle Lite
 • pristiq för klimakteriet
 • Hur identifiera Barretts esofagus
 • äggdonator komplikationer
 • hur man kan bli av hicka effektivt
 • Risk för graviditet under klimakteriet
 • hur man hittar H1N1 eller svininfluensavaccinet
 • impotens som en biverkning av vissa mediciner
 • hur du håller koll på din period
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com