tekniker för att förbättra sinne makt

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-03
Mind Power är mycket influerad av koncentration och minne. När vi är bättre kunna fokusera (med andra ord, när vi förbättra vår förmåga att koncentrera sig), förbättrar vårt minne också. Fokusera vårt tänkande ger oss också möjlighet att bättre förstå svåra frågor och idéer.

förmåga att koncentrera sig och minnas varierar mycket från person till person, men med övning flesta av oss kan förbättra vårt sinne makt

minska Distraktioner möjliggör bättre Focus

De största hinder för att fokusera är distraktion. Distraktioner kan kategoriseras på två sätt: extern eller intern.

yttre distraktioner är fysiska distraktioner som förekommer i din miljö. Du kan enkelt minska eller eliminera dessa. Till exempel, om du inte kan koncentrera på grund av buller, kunde du lämna en bullrig rum eller stänga av radion.

Interna distraktioner är psykologiska störningar. Dagdrömmar, ångest och obeslutsamhet kan hindra din förmåga att fokusera. Lära sig att stilla din inre röst eller sätta dessa tankar åt sidan tills en lämpligare tid bidrar till att minska interna distraktioner.

Livsstil påverkar Mind Power

Att ta hand om dig själv är nyckeln till att öka ditt sinne makt. Tillräcklig sömn och näringsriktig kost är avgörande för att vara mentalt alert. Koncentration är bäst när kropp och själ är utvilad, och därför är morgon den bästa tiden för aktiviteter som kräver mental fokus. En kost rik på frukt, grönsaker, omega-3 och vitamin B ökar också sinne makt.

emotionella hälsa är lika viktig som den fysiska hälsan. Att under stress minskar mental prestationsförmåga. Att ha en positiv attityd ökar mental prestationsförmåga. Om du tycker att du är stressad, tar en paus (även för så korta som tio minuter) hjälper till att återställa koncentration och minne.

Motion förbättrar Mind Power

Övning, både fysiskt och psykiskt, är det bästa sättet att förbättra ditt sinne makt.

Fysiskt, tar aerob träning syre till hjärnan, vilket bidrar till att öka minnet. Exempel på aerob träning är löpning, simning, och delta i hjärt träning. Men fysisk träning inte behöver vara aerob att förbättra sinne makt. Yoga och meditation kommer också att öka mental vakenhet.

Att hålla sinnet aktiva är en av de bästa sätten att öka sinne makt. Förslag på aktiviteter för mental träning är ordet pussel, matematik eller logik spel, läsning och skrivning. Lära sig nya saker, att ha stimulerande samtal och vara med positiva människor också öka sinne makt.

Previous:nothing Next:lågt antal blodplättar och Downs syndrom

Relaterade artiklar


 • vad är den stora kroppspulsådern i bäckenet?
 • livsmedel som avblockera testosteron-receptorer
 • mögel lukt bortförande från en avfuktare
 • behandlingar för medfödd syfilis
 • hur man kan kontrollera för läkemedelsinteraktioner
 • vad läkemedel används för blåskontroll?
 • information om högt blodtryck för barn 12 år och äldre
 • vad är orsakerna till atypiska cellprov?
 • Definitionen av onkolog
 • Hur man testar manlig fertilitet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com