terapi för hög testosteron hos kvinnor

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-06
Testosteron är ett naturligt förekommande hormon som finns i överflöd hos män. Kvinnor har också testosteron i sina kroppar, som kräver små doser för att främja libido och underhålla ben och muskelstyrka. För mycket testosteron kan dock orsaka problem, inklusive överskott ansiktshår, akne och cystor på äggstockarna. Om dina testosteronnivåer är för höga, kan din läkare rekommendera medicin, kostförändringar och hormonell behandling

Minska Testosteron med terapi

En hög nivå av testosteron kan behandlas med växtbaserade behandling. En ört som ofta används är Saw Palmetto. Saw Palmetto minskar inte testosteron, men det hämmar produktionen av dihydrotestosteron (DHT), ett hormon som stimulerar hårväxt i ansiktet och benen och förlust av hår på huvudet. Saw Palmetto är en naturligt förekommande ört som kan vidtas för att minska produktionen och funktioner av DHT, som i sin tur kan hjälpa till med att hålla hår där du vill ha det och hålla andra områden från att utveckla oönskat hår.

östrogen, en grupp av könshormoner som produceras i både kvinnor och män, kan användas för att minska testosteronnivån. Att öka mängden östrogen ökar mängden av androgener (manliga hormoner) som är bundna av proteiner, vilket i sin tur kommer att minska androgena effekter och produktionen av testosteron.

Andra sätt att hantera testosteron

Enligt Virginia Hopkins Health Watch Kvinnor kan sänka sina testosteronnivåer genom att noggrant hantera de livsmedel de äter. Livsmedel som innehåller mycket socker och raffinerade kolhydrater ökar mängden glukos i blodet, vilket i sin tur är insulinproduktionen stimuleras, vilket främjar produktionen av androgener i äggstockarna. Du kan minimera denna dominoeffekt genom att äta livsmedel som är låg i socker och raffinerade kolhydrater.

Måttlig motion kan också hjälpa till att hålla kroppen i balans. En rask 20 minuters promenad varje dag är allt som behövs för att öka din hälsa och bränna kalorier.

Tänk på att vissa mediciner, såsom anti-krampframkallande och barbiturater kan öka testosteronnivåerna hos kvinnor. Om du tar någon av dessa mediciner och du misstänker att de kan vara orsaken till din höga nivå av testosteron, tala med din läkare om dosjustering eller andra alternativ.

Previous:nothing Next:hur man kan minska feminina lukt

Relaterade artiklar


 • vad gör recept nummer innebär i glasögon?
 • typer av MR-bilder
 • stetoskop diagnos
 • hur man kan hjälpa någon sluta röka
 • Vilka är orsakerna till för tidig födsel?
 • Risk för graviditet under klimakteriet
 • vad är pneumatiska otoskopi?
 • Vilka är fördelarna med citron vatten?
 • hur man ska behandla baby akne med framgång
 • vad är den stora kroppspulsådern i bäckenet?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com