test för DHEA

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-13
Dehydroepiandrosteron (DHEA) är ett hormon som har varit föremål för mycket debatt i hälsofrågor. Alternativa hälso-och sjukvårdspersonalen tout DHEA tillskott som effektiva för att minska åldrandet och hjälpa patienter övervinna olika former av krämpor alltifrån depression till cancer. Andra läkare är ovilliga att rekommendera DHEA tillskott, säger mer forskning behövs och att det är oklart om DHEA är säkert för långvarig användning

Vad är DHEA?

DHEA är ett hormon som utsöndras av binjurarna som hjälper till med produktion och reglering av manliga och kvinnliga könshormoner. Det är känt som en "föregångare hormon" och bildas som ett resultat av viktiga enzymer interagera med kolesterol.

Minskande DHEA nivåer

Enligt National Institutes of Health, DHEA produktionen börjar avta hos vuxna efter ålder av 30. Nedgången kan vara särskilt uttalad i människor som arbetar med anorexi, njursjukdom, typ-2 diabates, och binjuresjukdom. Vissa läkemedelsinteraktioner också kan störa DHEA produktionen.

Vid tiden de flesta vuxna nå sin senior år, gör de bara en bråkdel av den DHEA de producerar under ung vuxen ålder. Eftersom DHEA är nödvändig för produktion och reglering av andra viktiga hormoner, de hormonnivåer brukar minska också.

Test för DHEA nivåer

DHEA nivåer kan kontrolleras genom ett enkelt blodprov. Enligt anti-aging expert Timothy J. Smith, MD, en normal DHEA intervall för en man är mellan 300 och 400 mikrogram per deciliter blod, medan den normala nivån för en hona mellan 200 och 300 mikrogram per deciliter. Även om det är allt svårare att bo i denna serie som du ålder, kan dina nivåer ökas genom tillskott.

DHEA kosttillskott kan tas oralt eller via injektioner. Enligt NIH, kan dosen för rutinmässiga tillskott köra 25 till 200 mg dagligen, medan doser upp till 500 mg kan vara lämpligt för personer med svåra brister eller sjukdomar för vilka DHEA har visat terapeutiskt. Alla DHEA tillskott bör övervakas av läkare.

Om DHEA har visat sig effektiv

Enligt Mayo Clinic och NIH, har DHEA visat sig effektiv för behandling av binjurebarksinsufficiens, depression och lupus. En del utövare använder det också för att behandla andra sjukdomar, såsom låg bentäthet, Alzheimers sjukdom, hjärtsjukdom, livmoderhalscancer, kronisk trötthet och reumatoid artrit. NIH hävdar att forskning som stöder användningen av DHEA att behandla dessa sjukdomar är ofullständiga.

DHEA också används ofta som ett anti-aging tillägg, särskilt inom alternativ hälsa samhället. Det tros vara effektiv, eftersom den stöder produktionen av hormoner som ökar muskel reparation och utveckling och öka energinivåer.

Kontroversen kring DHEA

NIH och Mayo Clinic säger att det inte finns några långsiktiga studier av säkerhet av DHEA. Det finns en viss oro bland de medicinska samfundet att eftersom DHEA ökar produktionen av könshormoner, kan det öka risken för hormonkänslig cancer i prostata, bröst och äggstockar. DHEA kan härledas från vilda jams, och detta är den viktigaste ingrediensen i vissa DHEA kosttillskott. Det råder oenighet inom hälso samhället om huruvida kroppen kankonvertera wild yam till DHEA, vilket har lett till debatt om hur effektiva yam-baserade produkter,

Previous:nothing Next:ungdomar viktminskning & motion

Relaterade artiklar


 • hur man förbereder för influensa säsong naturligt
 • behandlingar för medfödd syfilis
 • Hur identifiera Barretts esofagus
 • ungdomar viktminskning & motion
 • mjälte fakta
 • När ska jag göra en nebulisatorn behandling med mitt barn?
 • kan en graviditet bestämmas under en cellprov?
 • Är det farligt att donera benmärg?
 • hur man kan stoppa svininfluensan (H1N1) under vaccinet dröjsmål
 • hur man gör en **** större
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com