vad är orsakerna till klubben fötter hos barn?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-20
Klumpfot är en medfödd missbildning som resulterar i vanställdhet och missbildning av ben, ligament och leder hos barn när de växer. Klumpfot sjukdom kan behandlas med icke-kirurgiska och minimalt invasiva metoder. Läkare kan också utföra kirurgi för att korrigera felet. Klumpfot sker till en kurs av 1,2 varje födda 1000 barn. Klumpfot kan påverka en eller båda fötterna. Klumpfot är inte ett livshotande tillstånd. Det kan dock förhindra att ett barn inte utvecklas normalt

Om

Enligt March of Dimes, är klumpfot resultatet av ligament, ben och senor i foten deformeras. Foten eller fötter är vänt bakåt, vilket gör det svårt för ett barn att gå eller manövrera. Villkoret är inte smärtsam och inte resulterar i andra svårigheter för barnet. Ungefär hälften av fallen av klumpfot påverka båda fötterna, vilket gör det mycket svårt för barnen att lägga sina fötterna för att gå.

Orsaker

Enligt March of Dimes, de exakta orsakerna till klumpfot är inte kända. Miljöfaktorer som rökning, infektioner, droger eller exponering för andra giftiga kemikalier kan påverka ben utveckling, inklusive klumpfot. Forskare vid University of Aberdeen kunde visa nyligen att det finns en specifik gen som bidrar till utvecklingen av klumpfot tillstånd hos fostret.

Kirurgi

Kirurgi är ett sätt att rätta till klumpfot. Enligt March of Dimes och University of Maryland, cirka 5 procent av fallen klumpfot kräva operation. Förr i tiden var operation anses den primära metoden för att korrigera klumpfot. Men utvecklingen av Ponseti metoden ungefär 50 år sedan, har inställningen ändrats.

Medicinsk Förhållningssätt

Ponseti metod för gjutning foten är den vanligaste icke-kirurgisk metod för behandling i USA. Enligt March of Dimes, korrigerar denna metod klumpfot hos spädbarn inom åtta veckor. Foten är sakta manipuleras att vända medan ben är fortfarande mjuk och lätt kunna flytta och ändra riktning. Den gjutna håller foten på plats när kroppen anpassar sig.

Förebyggande

Den exakta orsakerna till klumpfot är inte kända, med tanke på starkt samband med rökning och utveckling av klumpfot, enligt March of Dimes kvinnor som är gravida bör undvika rökning. Det är inte mycket som kan göras för genetiska mutationer eller fall som utvecklas på grund av genetiska markörer som är vidare från generation till generation. Genetisk testning innan ett barn föds kan hjälpa föräldrar att förbereda för ett barn som kan födas med missbildning.

Previous:nothing Next:hur man ska finansiera bärbara badtunnor

Relaterade artiklar


 • När ska jag göra en nebulisatorn behandling med mitt barn?
 • symptom och behandling av trikiner
 • Vilka är de funktioner vax?
 • normala blodtrycksvärden hos barn
 • skillnader mellan blodkärlen
 • livsmedel som avblockera testosteron-receptorer
 • Hur man vet om ditt barn har halsfluss
 • Steg 2 prostatacancer näring
 • vad är det säkraste tiden för att inte bli gravid?
 • rödklöver i behandling för klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com