vad man ska äta efter viktminskning kirurgi

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-19
Viktminskning kirurgi är ett förfarande som syftar till att minska viktrelaterade hälsofrågor, enligt Mayo Clinic. Kirurger föredrar att använda gastric bypass operation, som är säkrare och har färre komplikationer än andra förfaranden, förklarar Mayo Clinic. Under detta förfarande, ändringar kirurgen layouten på matsmältningssystemet, vilket begränsar mängden mat en person kan smälta-leder till viktminskning. Efter operation, men det är viktigt att förstå kost förändringar för framtiden

Mild Vätskor

Efter gastric bypass operation, kommer du att tillbringa de första dagarna förbrukar icke kolsyrade klar vätska. När du kan tolerera vätskor får sjukhuset rekommenderar att man inför mer variation i vätskor och halvfasta livsmedel, såsom:. Buljong, mjölk, socker-fri gelatin och saft som inte har tillsatt socker

Mashed och mosad Foods

Om flytande livsmedel tolereras väl, en läkare kommer att rekommendera införande av mosade livsmedel, såsom magert hackat kött, äggvita, bär och kokta och ner grönsaker. Göra dessa livsmedel lättare att smälta genom att vattna dem med vatten eller fettfri mjölk.

Soft fasta livsmedel

Enligt Mayo Clinic, efter åtta veckor, patienten kan övergången till att äta fast föda. Om mat är fast, men försök mosa dem lite för att göra det lättare för matsmältningssystemet. Undvik mat med ett krispigt textur, som nötter och popcorn. Kolsyrade drycker bör också undvikas eftersom de irriterar magen.

Tips för enklare Digestion

Äta och dricka långsamt kan undvika mag upprörd, enligt Mayo Clinic. När man äter, tugga maten väl, och planerar på att ta minst 30 minuter att äta. Även vid införandet av nya livsmedel, införa endast en i taget så om du upplever kräkningar eller diarré, kan du isolera orsaken. Undvik livsmedel som innehåller mycket fett och socker, och välja fettsnål magert alternativ istället.

Att äta proteinrik mat direkt efter operation är en också en bra idé, enligt Mayo Clinic. Protein hjälper till att läka sår och återföds ständigt vävnad i kroppen.

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för hälsenan partiell bristning?

Relaterade artiklar


 • är mjukt vatten dåligt för dig?
 • Singulair biverkningar hos småbarn
 • hur man beräknar en persons födelsedatum
 • hur man donera moderkakan navelsträngsblod
 • hur bli gravid snabbt
 • impotens som en biverkning av vissa mediciner
 • puls och pulsoximetri information
 • Vilka är de behandlingar för aptitlöshet?
 • actifed kyla och allergi säkerhet under graviditet
 • akuta behandlingar för andfåddhet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com