varför får en cellprov innan preventivmedel?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-03
Läkarmottagningar och kliniker ofta rekommenderas eller kräva att alla kvinnor som söker preventivmedel får ett cellprov. Hormonella preventivmedel (p-piller, plåstret) kräver ett recept och preventivmedel (t. ex. ett membran eller spiral) behöver monteras eller in av läkare eller sjuksköterska. Reproduktiv hälsa och sjukvårdspersonal visa möten preventivmedel som en praktisk möjlighet för kvinnor att få ett cellprov utan olägenhet för ett nytt besök

Vad är ett cellprov?

Under ett cellprov, en läkare kompresser en kvinnas livmoderhalsen ta ut ett prov av celler. Dessa celler undersöks sedan för avvikelser. Detta förfarande görs för att upptäcka cellförändringar celler och förhindrar kvinnor från att utveckla livmoderhalscancer. CDC rekommenderar att sexuellt aktiva kvinnor och kvinnor över 21 år få en årlig cellprov.

Förebyggande screening för livmoderhalscancer

Som ett cellprov är en invasiv förfarande, så många kvinnor avskräcks emot en årlig examen för att undvika obehag. Dock cirka 12. 000 kvinnor i USA drabbas av livmoderhalscancer varje år och 4. 000 kvinnor dör av sjukdomen. Även emot ett cellprov kan vara en obehaglig upplevelse, kan det vara en livräddande åtgärd.

Etablera en relation med en läkare

Att få ett cellprov gör att en kvinna att bättre kunna bedöma om en läkare möter sin förväntningarna. Har läkaren göra allt för att göra förfarandet som mentalt och fysiskt bekväm som möjligt? Har patienten känns som hon kan lita på denna person och få icke-fördömande råd? En bra gynekolog bör ge mer än recept preventivmedel, hon bör vara en partner för att ta itu gynekologisk hälsofrågor och uppmuntra sina patienter att få regelbundna cellprov.

STI Test

En cellprov bara ser på förekomst av onormala livmoderhalscellerna, vilket kan tyda HPV. Det spelar ingen diagnos inte andra sexuellt överförbara infektioner (STI). När kvinnan får en cellprov, är det ett perfekt tillfälle att begära att hennes läkare samtidigt göra en bäcken tentamen. En bäcken tentamen innebär en bedömning av hälsan hos de reproduktiva organen och de genitala regionen. En vaginal pinnen kan också tas för att diagnostisera sexuellt överförbara sjukdomar såsom klamydia, gonorré, HIV och syfilis.

hälsosamma vanor för framtiden

Många kvinnor, särskilt unga kvinnor, har haft läkare att upptäcka lätta störningar. Dessa ovanliga celler kräver inte ett omedelbart svar, men bör följas upp så att de inte blir allvarliga cellförändringar. Förnyelsen av recept preventivmedel kan ses som en praktisk påminnelse om att hålla övervaka dessa celler. Kvinnor bör uppmuntras att etablera sunda vanor i unga år.

Previous:nothing Next:tekniker för att förbättra sinne makt

Relaterade artiklar


 • Hur tröstar man en person med svindel
 • bäcken stickningar och dra smärta
 • hur man ansöker bioidentical östrogen grädde
 • sätt att komma ihåg att dricka vatten
 • är mjukt vatten dåligt för dig?
 • mjälte fakta
 • användning av alkohollösning för avlägsnande av löss
 • Finns det ett samband mellan klimakteriet & depression?
 • tecken och symtom av salmonella hos barn
 • hur man hittar H1N1 eller svininfluensavaccinet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com