IUD och ryggsmärta

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-04
Preventivmedel är ett viktigt ämne för de flesta kvinnor. Det hindrar oönskade graviditeter uppstår och hjälper vissa kvinnor kontrollera sina menstruationscykler. Men i dag, mer än ett dussin typer av preventivmedel är tillgängliga för kvinnor, och välja en kräver massor av information. Om du funderar på en kopparspiral, ska du veta att det kan leda till smärta, inklusive tillfälliga eller ständiga ryggsmärtor. Detta ryggsmärta kan orsakas av flera faktorer

Fakta

En spiral eller spiral, används för födelsekontroll. Den plast och koppar enheten är formad som ett "T" och är ca 1,4 inches lång och 1,2 inches över. Spiral störa flödet av spermier, befruktning av ett ägg och implantation av ett befruktat ägg i livmoderväggen.

Fördelar

spiral är ett effektivt sätt att förebygga graviditeter. Endast en av 100 kvinnor blir gravid medan du en spiral. Siffran är lägre än det antal som blir gravid när du använder p-piller (3 procent), kondomer (12 procent), ett membran (18 procent) och andra metoder.

Överväganden

När en spiral håller på att införas, ryggvärk kan leda. Enligt Palo Alto Medical Foundation, smärtan avtar normalt inom en timme efter insättning, men det kan pågå i flera dagar eller tom ett par veckor. Ibuprofen kan hjälpa till att lindra smärtan. En mer sällsynt frekvensen av ryggsmärtor kan uppstå om en spiral perforerar livmoderväggen. Uterin kramper och blödningar ibland också uppstå när detta händer.

Varning

Förutom de vanligare förekomsten av ryggont hos kvinnor som använder spiral, det finns en risk för infektion. Kallade inflammatoriska sjukdomar, mål infektionen de kvinnliga könsorganen, däribland livmoder, äggledare, äggstockar och omgivande vävnad. Detta kan resultera i ryggsmärtor.

Tidsplan

De flesta ryggsmärtor i samband med en spiral försvinner inom en vecka till några månader då de placeras, men en del ryggvärk kan förlängas. Detta ryggont är inte ett resultat av införandet. Istället är det mer sannolikt relaterade till ändringen i tid. Vissa spiraler resultera i en betydande ökning av menstruation, vilket kan leda till en nedgång i din röda blodkroppar och därav kramper. Dessa kramper förekommer ofta i nedre delen av ryggen och i bäckenområdet.

Förebyggande /Lösning

Om du har en spiral och får ont i ryggen, rådfråga läkare. Endast en läkare kan berätta om det finns en komplikation i samband med spiralen. Om inte, kan smärtan vara vanliga smärta i samband med hjälp av en spiral eller resultatet av en skada inte är relaterade till spiralen.

Previous:nothing Next:hur man läser en dödsattest

Relaterade artiklar


 • ben sporrar hos barn
 • hur att hålla sig frisk medan i college
 • vad är den stora kroppspulsådern i bäckenet?
 • feber & hudutslag hos barn
 • Vilka är de behandlingar för kronisk endometrit?
 • hur man hanterar ensamhet
 • Vad är en normal spermie analys?
 • hur man detox internt
 • diet val efter gastric bypass
 • Varför är blekmedel farligt?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com