Vad kan du göra för att få rätt östrogen nivå?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-07
En av de grundläggande mänskliga hormoner är östrogen. Det är den viktigaste könshormonet för honor, ansvarig för att utveckla en kvinnas reproduktiva systemet. Ibland kan detta hormon komma ur balans. Även en läkare kan förskriva läkemedel för att kontrollera östrogen nivåer, kan du göra enkla förändringar för att styra din östrogen naturligt

ekologiska livsmedel

Att äta ekologiska livsmedel kommer att sänka din östrogen nivåer. Maten i din mataffär som inte är ekologiska kan innehålla bekämpningsmedel och hormoner. Dessa bekämpningsmedel och hormoner kan skydda mat, men för mycket av dessa kemikalier kommer att utlösa förödelse på din hormonnivåer och orsaka att östrogennivåerna att skjuta i höjden.

Mejeri

Ett annat sätt att sänka dina östrogennivåer är genom att begränsa antalet av mejeriprodukter objekt som du förbrukar. Dairy är källan till nästan 80 procent av östrogen som vi konsumerar, så klipp ut mjölk om du vill sänka dina nivåer. Om du inte kan klippa mejeriprodukter från din kost, prova att byta till laktosfria eller ris mjölk för att begränsa mängden östrogen du förbrukar.

Motion

Ett bra sätt att sänka dina östrogennivåer är få tillräcklig motion. Genom beger dig ut för en rask promenad eller jogga fem dagar i veckan, kommer du att klippa dina östrogen nivåer med så mycket som 7 procent. Du kan inte sänka dina nivåer genom att göra mindre krävande aktiviteter-du behöver hög effekt, aeroba aktiviteter som kommer att få ditt hjärta att pumpa och dessa nivåer släppa

Mat Koffein

Livsmedel som innehåller mycket östrogen. såsom bönor och baljväxter och vissa frukter såsom äpplen, körsbär och datum, kommer att bidra höja din östrogennivåerna. Konsumera dessa livsmedel tre till fem gånger i veckan kommer att hjälpa din nivåerna ökar stadigt. Begränsa ditt koffeinintag kommer också att stärka östrogen i kroppen. Sojaprodukter innehåller östrogen att din kropp kommer absorbera.

Tillägg

Ett antal örter och vitaminer kan hjälpa till att öka din östrogen. Konsumtion örter som klöver och vitlök flera gånger i veckan i kombination med att ta vitamintillskott som silverax, lakrits och kyska bär bidrar till att öka din östrogen och förbättra din hälsa.

Tips

Östrogen balansering bör vara del av en övergripande hälsostrategi-fokusera på att vara frisk istället för att oroa bara om dina östrogen nivåer. Som med alla medicinska tillstånd inte börjar en diet, motion regim eller komplettera schema utan att först tala med din läkare eller sjuksköterska.

Previous:nothing Next:serrapeptase information

Relaterade artiklar


 • leverproblem under graviditeten
 • hem rättsmedel för att behandla vaggan cap
 • hur du håller dina fötter friska
 • hur man ska behandla en sinus-infektion för barn i lekåldern
 • Graviditet & antidepressiv medicin
 • hur att hålla sig frisk under graviditeten
 • frågor för leverantörer hemvård
 • hur man ska behandla baby akne med framgång
 • hur du håller koll på din period
 • tekniker för att förbättra sinne makt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com