Varför vitlök viktökningen fostret medan i livmodern?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-29

Vitlök i Graviditet

Vitlök kan användas i vissa riskzonen graviditeter till stöd i fostrets tillväxt. Vitlök har liten effekt på en normalt växande foster. Men i en situation där medicinsk eller miljöproblem orsakar tillväxthämning, vitlök visar några effektivitet.

Historia Vitlök

Vitlök har använts för smaksättning av livsmedel och som ett läkemedel inslag i tusentals år. Innan modern medicin var vitlök används ofta för att behandla en rad olika besvär från infektioner till cancer. Det är fortfarande betraktas som en värdefull naturläkemedel

Vitlök innehåller kraftfulla antioxidanter -. Såsom allium-som kan minska effekterna av miljögifter, stöd i kampen mot infektioner och blockera fostrets absorption av farliga ämnen i at- risk graviditeter. Studier har visat flera sätt att vitlök kan hjälpa till med fostrets tillväxt under äventyras omständigheter.

Tillväxthämning

intrauterin tillväxt begränsning orsakas vanligtvis av en mängd faktorer. De faktorer som kan innehålla moderns sjukdom eller narkotika, alkohol eller cigaretter använda under graviditet. Andra potentiella faktorer är uterin problem, flera foster, infektion av foster, fosterskador och kromosomavvikelser. Många av dessa orsaker kan kontrolleras eller elimineras. Användningen av vitlök har visat sig stöd med att åtgärda fostertillväxt begränsning kopplas till några av dessa villkor.

Studier om användningen av vitlök i fostrets tillväxt

I en koreansk studie på råttor, forskare Lee, Kang och Roh visade att vitlök saft kommer att minska effekterna av kvicksilver på både moder och foster råttor. Effekterna av kvicksilver på ett foster kan orsaka försenad utveckling, långsam tillväxt eller tom döden. Visade dock undersökningen att råttor med kvicksilverexponering-liksom vitlök kompletterar-hade samma vikt vinster till oexponerade gruppen. Det fanns också begränsade effekter på hjärnan och organ från kvicksilver. Förhoppningen är att samma sak gäller för människor.

I en annan studie fann Makris, Thornton, Xu och Hennessy att anti-inflammatoriska och pro-apoptotiska egenskaper vitlök minskar effekterna av preeklampsi i drabbade gravida kvinnor, vilket ger bättre tillväxt i deras foster.

En studie på fostrets grisar med Tatara, Sliwa, Dudek, Mosiewicz och Studzinski visade en högre viktökning när vitlök gavs i livmodern. De drog slutsatsen att resultatet viktökning berodde på den förbättrade magtarmkanalen utveckling och funktion.

Slutsats

På grundval av denna forskning, verkar det som vitlök ökar fostrets tillväxt främst i riskzonen graviditeter genom att minska upptaget av gifter och genom att förebygga infektioner och andra tillstånd som kan leda till intrauterin tillväxthämning.
En faktor som sticker ut i denna forskning är användningen av allium delen av vitlök. För att det skall vara effektiv, färsk vitlök, vitlök saft eller extrakt som ska användas, snarare än många av de sorter av vitlök som marknadsförs endast som smaksättare.

Previous:nothing Next:överdriven svettning huvudet på barn

Relaterade artiklar


 • homocystein metabolism
 • hur man tar hand om någon med svininfluensan
 • hem rättsmedel för att behandla vaggan cap
 • vad är orsakerna till plötslig högt blodtryck hos barn?
 • hem åtgärda för att dra ut ett hår splitterskydd
 • Vilka är de funktioner vax?
 • Vilka är orsakerna till för tidig födsel?
 • rödklöver i behandling för klimakteriet
 • morgonen efter-piller effekt på fertiliteten
 • vilka rättsmedel som fungerar bäst som dödar löss?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com