användning av Prempro

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-16
Prempro lindrar obehag som är förknippat med början av klimakteriet. Detta läkemedel består av medroxyprogesteron samt konjugerade östrogener. Några negativa biverkningar kan upplevas medan regelbundet använder Prempro. Frågan om att använda Prempro att underlätta besvären i klimakteriet bör fastställas av en läkare på individuell basis

Använder

Prempro är ett läkemedel som är tillgängliga genom recept. Det är bara förskrivas till kvinnor som fortfarande har en livmoder. Detta läkemedel används vid behandling av vissa symtom förknippade med klimakteriet. Dessa symtom inkluderar, men är inte begränsade till: frossa, matthet, onormal svettning, vallningar och vaginal torrhet, irritation eller brännande. Prempro hjälper till att förhindra eller minska inflammation i slidan genom att hålla området blir för torr, kliande eller smärtsamt. Det används också som en del av en handlingsplan för osteoporos, ett tillstånd i samband med gallring av ben.

Funktioner

De aktiva ingredienserna i Prempro är östrogen och medroxyprogesteron. Äggstockarna producerar östrogen som är kvinnliga könshormoner. Vid tiden för puberteten, honor sexuellt genom frisättning av östrogen. Medroxyprogesteron är också ett kvinnligt hormon och traditionellt kallas "progesteron. " Progesteron reglerar ägglossning och menstruation.

Biverkningar

Biverkningar associerade med Prempro användning är bland annat magont, gasbildning, ökad hårväxt, ömhet i brösten, förändringar aptit, nervositet, yrsel och flytningar. Bröstsmärta, synproblem, plötslig svaghet, svullnad eller smärta i underbenen, migrän och gulsot är alla allvarliga biverkningar förknippade med Prempro användning. Andningssvårigheter, svullnad i ansikte eller hals och nässelutslag är alla tecken på en allergisk reaktion. En läkare bör omedelbart rådfrågas om tecken på en allergisk reaktion inträffar.

Varningar

Prempro inte bör användas för att förebygga hjärtsjukdom eller dimentia eftersom risken för att utveckla symtom på hjärtsjukdomar och demens kan öka. Detta läkemedel kan orsaka fosterskador så det bör inte användas av gravida kvinnor. Människor som har en historia av stroke, hjärtinfarkt, onormal vaginal blödning, blodpropp eller leversjukdom bör inte använda Prempro. Ökade risker för stroke, hjärtinfarkt och bröstcancer har förknippats med långvarig användning av denna medicin.

Dosering

Denna medicinering bör bara användas som rekommenderas av läkare. Prempro kan tas med eller utan mat. Det bör dock tas varje dag vid samma tid med ett glas vatten. Prempro tabletter innehåller 1,5 mg medroxyprogesteron och 0,3 mg konjugerat östrogen. En typisk doseringen innebär att man tar en tablett per dag i fyra veckor.

Previous:nothing Next:hur man kan beräkna BMI för barn

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till blod slem i avföringen?
 • hur man kan beräkna BMI för barn
 • säkerhet Premarin grädde
 • vad är orsakerna till plötslig högt blodtryck hos barn?
 • orsakerna till främre nedre vänstra buksmärta
 • hur veta om du ska få n1h1 vaccin
 • hur man kan bli av en svullen körtel i halsen
 • hur man ska gå om att förebygga felbehandling under din operation
 • vad är orsakerna till klubben fötter hos barn?
 • lipotropic faktorer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com