den bästa behandlingen för klass 2 bröstcancer

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-18
Läkare utvärdera tumörer på hur onormala de ser ut och hur de kommer sannolikt att växa och sprida sig. De använder en skala från årskurs 1 till 4 till fastställa risken för tumören. Grad 1 tumörer likna fortfarande normala celler och är den minst aggressiva, medan grad 4 tumörer är den allvarligaste. Detta system för klassificering hjälper läkare avgöra på vilket sätt de kommer att behandla bröst cancerpatienter

Överväganden

Grade 2 bröstcancer anses vara en mellannivå. Även tumörgrad är en viktig faktor, kommer läkarna också undersöka andra överväganden innan de särskilt avgöra det bästa sättet att behandla cancer. Andra faktorer som påverkar en läkare beslutet om patienten har gått igenom klimakteriet, vilken typ av bröstcancer närvarande, om cancern är stimuleras av hormoner, storleken på tumören, stadium av cancer och patientens allmänna hälsa. Därför generaliseringar för behandling aldrig gjort och utvärdering sker från fall till fall.

Hormonterapi

Vissa typer av bröstcancerceller kan stimuleras av naturliga kvinnliga hormoner som kallas östrogen. Lab tester utförs på provkuvetterna cancer att avgöra sådana resultat. I sådana fall kan hormonbehandling övervägas. Denna behandling kommer att gälla en hämmande läkemedel som förhindrar cancerceller från att ta emot hormoner, vilket skulle kunna stoppa deras tillväxt och leder till att tumören krymper.

Biologisk behandling

Denna typ av behandling är liknande koncept som hormonbehandling. Cancerceller kan också vara positiv till ett naturligt protein som kallas HER2 (human epidermal growth factor receptor 2). Om patientens cancerceller är beslutna att bli därmed kallas biologisk behandling med läkemedlet Herceptin kan tillämpas. Detta läkemedel är endast effektivt för just denna omständighet. Denna behandling är också typiskt rekommenderas för patienter som visade symtom på bröstcancer i tidig ålder (före uppkomsten av klimakteriet).

Kirurgi

Det finns två typer av bröstcancer kirurgi: lumpectomy, där endast tumören tas bort och mastektomi, där hela bröstet tas bort. Lumpectomy görs om tumören är fortfarande liten och inte i ett kritiskt område. I detta förfarande ett tunt lager av normal vävnad som omger tumören tas också bort. Om tumören är redan stora i storlek och ligger i mitten av bröstet, får en mastektomi vara det enda kirurgiska alternativet.

Strålbehandling och kemoterapi

Strålbehandling använder strålning för att förstöra cancerceller. Det rekommenderas ofta i samband med operation efter avlägsnande förfarandet och är ofta tillämpas endast på brösten. Syftet med denna strategi är att förhindra en upprepning av cancer. Cytostatika använder kraftfulla droger för att förstöra cancerceller. Denna behandling kan rekommenderas före operation för att krympa tumören eller efteråt för att förhindra att cancern kommer tillbaka. En situation där antingen behandling är oundviklig är när cancern har spridit sig långt utanför brösten.

Previous:nothing Next:hur du begär en valbar C-sektionen

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till sprickor på fötter?
 • kvinnor hårväxt
 • terapi för hög testosteron hos kvinnor
 • plexus brachialis skador hos barn
 • frågor för leverantörer hemvård
 • symtom på hösnuva hos barn
 • Hur man använder en oxygengrimma
 • Vilka är funktionerna på en sinus hålrum?
 • inte har äggledarna bort orsaken klimakteriet?
 • hur man ska behandla en sinus-infektion för barn i lekåldern
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com