historia pediatrc omvårdnad

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-03
Pediatrisk omvårdnad blev en specialitet under senare hälften av artonhundratalet. Innan dess, barnmorskor levererade spädbarn. Folkmedicinen användes för att behandla sjuka barn

barnsjukhuset

barnsjukhuset i Philadelphia, som grundades 1855, var den första barnsjukhuset i USA Det anses vara där pediatrisk omvårdnad började som en specialitet .
Andra barnsjukhus senare öppnas i större städer som Boston, San Francisco och New York.

vårdutbildningar

barnsjukhus inte tillåter barn med smittsamma sjukdomar tills Children's Hospital i Philadelphia började göra detta i 1895, då det också öppnat en sjuksköterskeskola. Det hade då tillräckligt utbildad personal för att ge den nödvändiga vårdnivå. Detta var en milstolpe i utvecklingen av vårdutbildningar.

Samhällsengagemang

Sjuksköterskor var inblandade i några viktiga program för att förbättra folkhälsan i nittonde och tidiga nittonhundratalet. De arbetade för att sänka barnadödligheten genom att erbjuda låga priser pastöriserad mjölk till barn och utbilda mödrar om att förebygga sjukdom, ge förlossningsvård och första hjälpen.

Federala program

Sheppard-Towner lagen av 1921 som stater med finansiering att förbättra hälsan hos mödrar och barn. Många sjuksköterskor var anställda på barn och moderskap centrum och att utbilda mödrar och barnmorskor inom vården. Pediatrisk omvårdnad utbildning, tillsammans med sjuksköterskeutbildningen i allmänhet förbättrats under denna tid.

sjuksköterskeutbildningen

1923 Goldmark rapport om sjuksköterskeutbildningen kritiserat bristen på standardisering inom sjuksköterskeutbildningen och intressekonflikten mellan enskilda sjukhus driva egna vårdutbildningar. Sjuksköterskor var inblandade i övertygande myndigheterna att modern förbättring var avgörande i barnsjukvården. Dessa två händelser bidrog till att etablera lokalt baserade, familj-vård som är starkt beroende av arbetet i barnsjuksköterskor.

Certifiering

The Society of barnsjuksköterskor slutligen grundades 1990, även föreningar för pediatrisk omvårdnad specialiteter redan existerade. Det nya samhället var för generalister och arbetade med den amerikanska Nurses 'Association och andra föreningar att etablera standarder för pediatrisk omvårdnad och evidensbaserade rekommendationer för pediatrisk omvårdnad.

Previous:nothing Next:Sön förgiftning botar från apoteket

Relaterade artiklar


 • är gasell en bra aerob träning?
 • vad man ska leta efter när man köper hörselskydd
 • Hur man använder en glukometer FreeStyle Lite
 • hur man kan förstå en diet plan för ett barn med diabetes
 • enkla sätt att hålla sig frisk
 • hur du håller koll på din period
 • om Dr.
 • vad är så speciellt med Rh-negativ blod?
 • hur man ansöker bioidentical östrogen grädde
 • hur man kanaliserar kraften i positiva affirmationer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com