hur man berättar någon som du har HPV

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-23
Genital humant papillomvirus (HPV) är den vanligaste sexuellt överförbara sjukdomar, enligt Centers for Disease Control and Prevention. I själva verket rapporterar CDC att minst 50 procent av alla sexuellt aktiva personer kommer att smittas med HPV någon gång i sitt liv. Men trots att det är så vanligt, är det fortfarande svårt att berätta för en potentiell partner har du HPV. Känslor av skam eller förlägenhet göra processen svårt nog, men att vara rädda för hur den andra personen kommer att reagera kan göra det värre.
1.
Utbilda dig själv om HPV. Även om du kanske redan har gjort det när du först fick diagnosen, är det viktigt att se till att du som är utbildade som möjligt. På så sätt kan du känna dig säker och förberedd när den andra personen ställer frågor.
2.
Utbilda dig själv om den specifika typ av HPV som du har. Vissa typer av HPV, till exempel de typer som orsakar genitala vårtor, kan anses vara allvarligare än andra. Tala med din läkare om vilken typ av HPV du har att få så mycket information som möjligt.
3.
Planera samtalet i förväg. Samling informationsmaterial, såsom broschyrer, om HPV kan vara användbara. Kom också ihåg att inte bara planera innehållet i samtalet men platsen och inställning också. Se till att ha diskussionen på en lugn plats som är fri från avbrott och där båda parter kommer att känna så bekväm och avslappnad som möjligt.
4.
Har samtalet innan de blir intima. Inte bara är att de mest etiska sak att göra, men potentiella partner kommer att bli mycket mer sannolikt att vara accepterande och uppmuntrande om samtalet äger rum innan någon typ av sexuella handlingar äger rum.
5.

Ge dig själv en pep talk. Det är kliché, men sant: Om en person verkligen bryr sig om dig, kommer han inte att du skäms eller generade över att ha HPV. Faktum är att många människor i dessa dagar redan är medvetna om hur vanligt HPV är och med det kan inte bära så mycket av ett stigma som du tror. Dessutom, påminn dig själv att om en person inte behandla dig dåligt efter reda på att du har HPV, det är troligen inte någon du skulle vara intresserad av att ha en relation med.
6.
Var Se till att täcka de viktigaste fakta. Om personen du säger är en potentiell sexuell partner, kommer hon att de flesta berörda hur man ska förhindra sig själv från upphandlande HPV. Som obehagligt som det är, är det viktigt att diskutera det faktum att även kondomer kan minska risken för överföring av HPV, kondomer inte är lika effektiva på att förhindra överföring av HPV som de andra sexuellt överförbara sjukdomar. Det är viktigt att hon vet att ha samlag med kommer du inte vara utan risk. Att veta vad som kan hända om hon gör slut med upphandlande HPV från dig också är viktigt.
7.
Ha tålamod. Den andra personen mycket väl kan behöva lite tid och utrymme att reda ut sina egna känslor om ämnet och bestämma hur han vill fortsätta. Stressa inte den andra personen, och se till att han vet att han kan vända sig till dig om han behöver ytterligare information eller har några frågor.


Previous:nothing Next:dagligen barn kalori krav

Relaterade artiklar


 • kan du ha implantation blödning & inte vara gravid?
 • feber & hudutslag hos barn
 • information om högt blodtryck för barn 12 år och äldre
 • barn med Crohns sjukdom kost
 • fibromyalgi återhämtning
 • Singulair biverkningar hos småbarn
 • estropipate vs östrogen
 • vad är orsakerna till atypiska cellprov?
 • bröst & ömma bröstvårtor
 • test för DHEA
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com