konservativ behandling av myom

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-09-14
Myom är utväxter i livmodern som är typiskt godartade och uppträder under fertil år. Enligt Mayo Clinic, kommer tre av fyra kvinnor har myom över deras livslängd. Forskarna tror att detta tillstånd är orsakade av förändringar i generna, obalanser hormon eller obalans insulin. Symptomen kan omfatta tyngre än normalt menstruationsblödning, lång menstruationscykeln (sju dagar eller längre), förstoppning och bäcken tryck. Aggressiv behandling för detta tillstånd innebär vanligtvis operation, men är en mer konservativ hållning tar receptbelagda mediciner för att minska symtomen.

Gonadotropinfrisättande hormoner

gonadotropinfrisättande hormoner (GN-RH0), såsom Lupron och Synarela, finns mediciner avsedda för behandling av symptom på detta tillstånd genom att återställa hormonbalansen. När läkemedlet tas, det färdas till hypofysen, som orsakar din kropp att producera mer progesteron och östrogen, lindra symtom såsom ökad menstruationsblödning och tryck i bäckenet.

spiraler (spiral)

Om ditt tillstånd påverkar inte den inre livmodern område kan införandet av en spiral minska smärta orsakad av myom. Enligt Mayo Clinic, kan du använder denna enhet minska rikliga blödningar under menstruationen och smärta i samband med detta tillstånd.

Androgen Medicinering

Androgen terapi som normalt använder en syntetisk drog som danazol, stoppa rikliga blödningar och kan korrigera anemi (som kan orsakas av detta tillstånd). Eftersom denna syntetiska hormonet har en liknande inverkan som testosteron, kan det orsaka biverkningar såsom hårväxt, förändringar av rösten, och akne.

när man ska ringa en läkare

Kvinnor med myom bör tala med sin läkare om de planerar att bli gravid. Forskning visar att kvinnor med detta tillstånd löper större risk för missfall och för tidig förlossning. Kvinnor som drabbas av graviditetsrelaterade komplikationer kan behöva mer aggressivt om att behandla myom, t. ex. kirurgiskt avlägsna muskelknutor att öka chanserna att bära ett barn till sikt.

Previous:nothing Next:hyperparatyrioda ledsmärta

Relaterade artiklar


 • hur man bestämmer rätt höjd att gå käppar
 • Risk för graviditet under klimakteriet
 • stetoskop diagnos
 • fibromyalgi återhämtning
 • utveckling av Integumentary av fostret
 • längre perioder under klimakteriet
 • allergen barriär tvätt skötselråd
 • urinblåsan som orsakas av menopaus
 • rödklöver i behandling för klimakteriet
 • Vilka är fördelarna med citron vatten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com