livsmedel som hjälper till att läka munsår

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-28
Munsår orsakas av ett virus kallat herpes simplex (typ 1). Näring som hjälper till att läka en sådan öm innehåller lysin-rika livsmedel som fisk och mejeriprodukter. Men ytterligare aminosyran L-lysin-tillskott kan hjälpa, eftersom det är svårt att få höga doser av lysin bara från mat. Den goda nyheten är att de med rätt uppmärksamhet, det värsta munsåret kan läka över tämligen väl i två till tre dagar

Äta Rätt Foods

Lysin är en essentiell aminosyra som finns i livsmedel. Som en byggsten i proteiner, förhindrar lysin reproduktion av herpes simplex-virus, som utlöser ett munsår. Kalcium spelar också en roll, att hålla blodet alkaliskt mot sura, vilket ökar syre, som förstör virus. Detta hjälper munsåret och omgivande vävnad läka. Kalcium finns i mjölkprodukter, obehandlad spenat, okra, grönkål, fisk och kalciumtillskott.

Äta rätten att förbättra Lysin

Munsår visas när immuniteten är nere, stress är upp och kroppens näringsbehov eller hur t uppfylls. En bra balans mellan aminosyran lysin och aminosyran arginin är viktigt, men lysin bör prioriteras. Ägg, torsk, sardiner, tofu, bönor, sparris, spenat, bovete, linser, mejeriprodukter och spirulina är rika på lysin.

Livsmedel ska undvikas för att minska Arginin

Undvik mat rik på arginin att läka munsår : jordnötter, jordnötssmör, cashewnötter, pekannötter, valnötter, mandel, choklad, kokos, spannmål, inklusive vitpeppar och hela vetemjöl, havre, och kött. Höga nivåer av arginin undertrycka nivåer av lysin i blodet. Ät arginin-rika livsmedel i måttliga eller undvika dem helt och hållet tills ett munsår läker.

Stärka immunförsvaret

Äta mat rik på vitamin C och ta vitamintillskott förstärker effekterna av en välbalanserad kost. Ett starkt immunförsvar kommer att kväva utbrottet av herpes simplex virus, en gång i kroppen, skall bo där på obestämd tid, men det kommer inte orsaka problem om immunförsvaret är stark. Apelsiner, apelsinjuice, ren grönsaksjuicer och tomatjuice ger immunsystemet vitamin C.

livsmedelsprodukter topisk behandling

Eteriska oljor, både vitlök och olivolja, kan appliceras direkt på munsåret att hjälpa den att läka. De kommer båda att stoppa viruset från att reproducera sig självt när den tillämpas direkt på utbrottet, vilket gör att vävnaden kan läka snabbare. Vitlök eller olivolja bör tillämpas med försiktighet med en bomullstuss på ett munsår område som har noggrant rengjorts.

Previous:nothing Next:Processen att bli ett surrogat

Relaterade artiklar


 • hur du förklara din första perioden
 • splenektomi biverkningar
 • klimakteriet & ingefära
 • Sarsaparilla rot & muskeltillväxt
 • information om kompressorer luftkonditioneringen
 • Vilka är de behandlingar för hälsenan partiell bristning?
 • graviditet och dextrometorfan
 • Varför är blekmedel farligt?
 • vad är orsakerna till klubben fötter hos barn?
 • hur man blir gravid - tips att tänka förr
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com