menstruationscykeln och bensmärta

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-27
En kvinna månatliga menstruationscykeln kan resultera i en mängd olika typer av smärta, inklusive ben. Vanliga typer av obehag och smärta i samband med menstruationscykeln buksmärtor och kramper, smärta i nedre ryggen, illamående och magont, kräkningar, diarré och huvudvärk. Hos kvinnor som är yngre än 30, kramper och menstruella obehag är Nr 1 skälet till saknade arbete och skola. Men ofta underlättar menstruella besvär med ålder och har barn

Om

Många kvinnor upplever smärta i benet i samband med deras månatliga menstruationscykeln. Enligt Frederick Gaupp, VD för eMedicineHealth, cirka är 10 procent av unga kvinnor med funktionshinder genom månatliga mensvärk, inklusive ben. Månatlig kramp kan vara extrema och ofta i kombination med kraftiga blödningar som kan vara från tre till sju dagar. Ben smärta kan också förknippas med hjälp av preventivmetoder som inkluderar progesteron och östrogen behandling, till exempel p-piller, vaginal preventivmedel ring eller implantat.

bensmärta

Villkoret för menstruationscykeln och ben smärta kan vara en lindrig form av månatliga PMS smärta för många kvinnor. Men det kan också vara ett tecken på betydande hälsoproblem som bör åtgärdas genom att söka läkarvård. Dr Gaupp visar att blodproppar eller pulmonell trombos kan bli följden av hormon mediciner och en av de symptom på detta tillstånd är ben. Bensmärta kan vara särskilt angeläget om en kvinna är äldre än 35 år och också röker.

Behandling

Dr Gaupp indikerar att hembehandling är ofta tillräcklig för mindre smärta i ben, smärta i nedre ryggen och buksmärta. Tar antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen kan också vara till hjälp och kan behöva startas precis innan när kvinnans börjar. Dessutom, med en värmedyna över det drabbade området kan vara till hjälp, som kan massera benen och nedre delen av ryggen.

Söker medicinsk Uppmärksamhet

När du är i många fall hembehandling är mer än tillräckligt för de flesta månatliga mensvärk, inklusive bensmärta, visar Dr Gaupp som ibland kan det vara viktigt och nödvändigt att söka ytterligare medicinsk behandling. Om en kvinna upplevelser ovanligt allvarlig smärta eller kraftiga blödningar, bör hon söka läkarvård. Dessutom, om smärtan varar längre än hennes normala period, ska hon gå till sin läkare. Dessutom, om en kvinna är över 25 och plötsligt börjar uppleva smärtsamma menstruationer, bör hon se sin läkare.

Förebyggande

Dr Gaupp anges att bensmärta oftast kan undvikas under en menstruationscykel genom att upprätthålla en hälsosam vikt och träning. Äta en kost rik på fiber och låg fetthalt kan också minska sannolikheten för att uppleva mensvärk. Han föreslår också att kvinnor över 35 sluta röka, särskilt om de använder kontrollen hormon födelse, såsom p-piller, vaginal ring preventivmedel, patchar eller implantat, eftersom rökning kan leda till blodproppar i benen.

Previous:nothing Next:hur man ska hantera klimakteriet utan medicin

Relaterade artiklar


 • hur man eliminerar rynkor
 • Alzheimers frågor till läkaren
 • hur man bestämmer rätt höjd att gå käppar
 • Sön förgiftning botar från apoteket
 • MBT skor pros & cons
 • hur man ska behandla baby akne med framgång
 • varför själv garvare göra dig luktar?
 • urinblåsan som orsakas av menopaus
 • naturliga diabetes lättnad
 • ben sporrar hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com