överdriven svettning huvudet på barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-29
Överdriven huvud svettning hos barn och tonåringar kan vara besvärande. Detta tillstånd kallas "hyperhidros"-hyper mening överdrivna och hidrosis mening svettning. I många fall börjar denna sjukdom under de tidiga tonåren och kan fortsätta i vuxen ålder. Hyperhidros drabbar cirka 3 procent av befolkningen. Många individer svett upp till fem gånger den normala mängden svett, beröva kroppen som behövs hydrering. Behandling för hyperhidros innefattar användning av deodoranter, iontophoresis och Botox.

Om

Enligt den internationella Hyperhidros Society, är detta villkor anses vara en genetisk sjukdom som överförs från generation till generation. Även om det inte livshotande i de flesta fall kan överaktiva svettkörtlar beröva kroppen av vätskor som behövs för att återfukta och kyla kroppen. Den överdriven svettning av hyperhidros tros vara kontrolleras av hjärnan, som skickar ut felaktiga signaler om att kroppen är för varm.

Primär Focal Hyperhidros

Överdriven huvudet svettning hos barn är ofta kallas primär hyperhidros. Denna typ av överdriven svettning börjar i barndomen, ofta i tonåren. Svettning får inte begränsas till huvudet, men kan också finnas i händer och fötter. Enligt International Hyperhidros Society, denna typ av överdriven svettning sällan sker under sömnen.

Sekundär generalisering Hyperhidros

Den andra typen av hyperhidros är sekundär generalisering hyperhidros. Enligt International Hyperhidros Society, är denna typ av tillstånd på grund av en medicin villkor eller en reaktion på medicinering. Därför är överdriven svettning sekundär till annan medicinsk fråga. Mediciner som orsakar överdriven svettning inkluderar Zovirax, Buspar, Wellbutrin och Novolog. Läkemedel förhållanden som kan orsaka överdriven svettning är diabetes, fetma, hypertyreoidism och infektioner.

Behandlingar

Enligt den internationella Hyperhidros samhället, det finns tre primära behandlingsmetoder för sjukdomen. Överdriven svettning kan behandlas med hjälp av antiperspiranter som innehåller aluminiumklorid, eftersom de blockerar svettkörtlarna och förhindra svettning. En annan behandling är användningen av isonotophoresis (elektrisk ström) om antiperspiranter inte fungerar. Slutligen, om både antiperspiranter och isonotophoresis inte hjälper, kan injektionerna av Botox bistå med att stoppa överdriven svettning.

Förebyggande

Enligt Teens första för hälsa, när vi letar efter hjälp, den bästa källan är en behandlande husläkare eller en hudläkare. Men om barnet inte omedelbart kan få hjälp av en läkare, att hålla kläder och lakan ren kan hjälpa till med överdriven svettning. Dessutom kan avslappningstekniker såsom långsam andning och yoga hjälpa till med att minska svettning. Undvika hattar, mössor och hårklippning som håller huvudet alltför varm kan också bidra till överdriven svettning huvudet hos barn.

Previous:nothing Next:Varför är blodtrycket högre i ena armen än en annan?

Relaterade artiklar


 • hur man kan förstå en diet plan för ett barn med diabetes
 • hur man får kalkavlagringar av kontaktlinser
 • håravfall från stress
 • hälsorisker av trä värme
 • Hur får jag ringorm ur soffan?
 • Hur får man en större ****
 • livsmedel som hjälper till att läka munsår
 • bäcken stickningar och dra smärta
 • Kan man bli gravid om amning?
 • hur man berättar någon som du har HPV
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com