progesteron för klimakteriet värmevallningar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-11
Klimakteriet, detta skede i en kvinnas liv som börjar 12 månader efter sin sista menstruation, kan innebära många gemensamma symtom inklusive snabb ökning i kroppstemperatur känd som värmevallningar. Behandling med progesteron-relaterade läkemedel verkar vara effektiva för att lindra värmevallningar

Överväganden

Före 2002 hormonbehandling (HRT) var en vanlig behandling för kvinnor i klimakteriet som drabbats av värmevallningar. HRT använt en kombination av hormonerna östrogen och progesteron.

Historia

Women's Health Initiative (WHI), en stor studie utförd av National Institutes of Health i 2002, fastställt att HRT med en medicin som kombinerat östrogen och gulkroppshormon, ett syntetiskt progesteron, verkade orsaka en ökad risk för vissa villkor, bland annat bröstcancer, hjärtsjukdomar, blodproppar och stroke. Användningen av HRT behandling vid klimakteriet-relaterade hot blixtrade minskat betydligt.

Funktion

Östrogen har visat sig vara effektiv för att lindra värmevallningar. Men när detta i sig kan östrogen resultera i en osund ansamling av livmoderslemhinnan, som kroppen inte kan kasta av eftersom det inte längre producerar progesteron. Detta villkor kan leda till cancer i en mycket liten andel kvinnor. Kombinera progestin, ett syntetiskt progesteron, med östrogen hjälper till att förhindra att uppbyggd.

Förebyggande /Lösning

Efter samråd med sin läkare kan vissa kvinnor utan historia av bröstcancer anser att fördelarna med en östrogen-progesteron kombination HRT överväger riskerna. National Cancer Institute rekommenderar dessa kvinnor använder HRT på lägsta effektiva dos under kortast tid för att lindra klimakteriebesvär såsom värmevallningar.

Fördelar

Venlafaxin, en nonhormonal antidepressiva, har använts sedan 2000 för att behandla värmevallningar hos postmenopausala kvinnor som löper risk för bröstcancer. Men en studie utförd av Loprinzi et al, publicerad i Journal of Clinical Oncology, 20 mars, 2006, rapporterade att en injektion av medroxiprogesteronacetat (MPA), ett syntetiskt progesteron, var mer effektiva för att kontrollera värmevallningar hos kvinnor i klimakteriet än behandling med venlafaxin.

Previous:nothing Next:vikten av kost & fitness för barn

Relaterade artiklar


 • hur man beräknar BMI BSA
 • hur man hittar en Texas läkare
 • hur man hanterar ensamhet
 • Varför är huset mögel dåligt?
 • kan du få din tid direkt efter att bli gravid?
 • hur man får mest nytta från vision försäkring
 • puls och pulsoximetri information
 • symtom på hösnuva hos barn
 • feber & hudutslag hos barn
 • hur man kanaliserar kraften i positiva affirmationer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com