trötthet och viktminskning

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-01
Symptomen på trötthet och viktminskning i kombination kan indikera flera sjukdomar eller problem. Även viktminskning genom bantning kan leda till trötthet, ska en läkare undersöka alla betydande viktminskning och trötthet som förekommer utan uppenbar anledning

Överväganden

Trötthet och viktminskning kan tyda på närvaro av bland andra villkor, hypertyreos, cancer, hypotyreos, anemi, diabetes, depression, njursjukdom, hjärtsjukdom , undernäring, missbruk, Cushings syndrom, Addisons sjukdom och vissa bakterie-och virusinfektioner.

identifiera faktorer

Trötthet är en känsla av extrem trötthet och brist på energi. Många sjukdomar och sjukdomar kan orsaka det. Viktminskning värt att undersöka är förlust av 10 pounds av de vanliga kroppsvikt inom sex månader utan orsak såsom bantning. Trötthet i kombination med betydande viktminskning är en tidig varning om flera medicinska problem.

Betydelse

En läkare bör undersöka alla kombinationer av långvarig trötthet och betydande viktminskning. Med många sjukdomar, tidig upptäckt avgörande för framgångsrik behandling. Ta del av hur länge trötthet och viktminskning har skett och rapportera detta till din läkare tillsammans med någon diet eller medicinering förändringar några andra symtom.

Diagnos

En av de vanligaste och enkla tester för att avgöra orsaken till trötthet och viktminskning är ett blodprov. Sköldkörtel-nivå testa bestämmer om sköldkörteln fungerar som den ska. Blodprover övervaka funktionen förmåga njurarna och levern och kan avgöra förekomsten av vissa cancerceller. Andra, som t. ex. ultraljud, datortomografi och MRT, följer upp några onormala blodprover.

Behandling

Ignorera inte trötthet och viktminskning som fortsätter i fyra månader eller längre. En enkel resa till din läkare kan göra skillnaden mellan behandlingsalternativ bör en allvarlig sjukdom vara inblandade. Många gånger, trötthet och viktminskning svara på kostförändringar och vitamintillskott. Andra, mer allvarliga sjukdomar svarar bättre när diagnosen tidigt.

Previous:nothing Next:Vilka är funktionerna på en sinus hålrum?

Relaterade artiklar


 • hur man donera moderkakan navelsträngsblod
 • utveckling av Integumentary av fostret
 • hur man ska behandla en sinus-infektion för barn i lekåldern
 • kan alkohol neuropati bli helade?
 • negativa effekterna av vattensängar
 • snabbast hem botemedel mot hemorrojder
 • Vad är en normal spermie analys?
 • puls och pulsoximetri information
 • hur man kanaliserar kraften i positiva affirmationer
 • små bråck behandlingsalternativ
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com