vad gör lila & domnade tår betyder?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-26
Tår som är stela och slå lila är extremt kalla tår eller resultatet av en underliggande sjukdom. Om du har återkommande problem med domningar, missfärgade tår måste denna läkare

Möjligheter

Om du har dålig cirkulation. kan detta orsaka domningar i tårna, som kan åtföljas av tå parestesier. Detta innefattar förnimmelser av stickningar, brännande känsla och stickningar. Nervskada, vissa sjukdomar och en skada till din tå kan också orsaka domningar, och gör dina tår ändra färger.

Andra överväganden

När dina skor passar felaktigt, kan detta leda till tå domningar. Om dina skor är för små, kan tårna upprepade gånger fastnar i spetsen av skon boxen, som gör ont din tå. Dessutom kan dålig passande skor gör att fötterna sväller. När du går, om du curl tårna under, kommer detta att leda trauma till tårna, som inducerar domningar.

Perifer neuropati

När en person är diabetiker, eller en lång tid rökare kan detta leda i perifer neuropati, vilket kan resultera i domningar i tårna. Detta villkor beror på att blodkärlen är skadade och detta leder till skadade nerver.

Lupus och Raynauds

Ett tillstånd som kallas KYLKNÖL lupus kan orsaka tårna för att slå lila-blå. Missfärgning kan även inträffa på näsa, öron, hälar, knän, fingrar och vader, enligt Dermis. net. Detta villkor är ett resultat av kalla-inducerad mikrovaskulära skada, som provocerade av kylan.

En annan förutsättning som kan orsaka missfärgning är Raynauds sjukdom, som påverkar tår och fingrar. Blodcirkulationen minskar i tår och fingrar, vilket gör att huden att ändra färger. Detta kan inträffa till följd av exponering för kyla eller från känslomässig stress, enligt medicinsk-dictionary thefreedictionary. com. Den tår eller fingrar kommer först att bli vit för att de är syrefria. Kapillärerna och vener svara genom att utvidga. Fartygen transporterar deoxygenated blod, vilket gör att de drabbade områdena för att slå blå eller lila. Eftersom området värms upp, i blodkärlen vidgas ytterligare och blodflödet ökar. Området kan då vända en klarröd.

Medicinering

Patienter som tar warfarin (Waran), som är en oral antikoagulantia som förhindrar blodpropp, har rapporterat upplever lila tår, enligt Medscape. com. Om du tar denna medicin och märker att tårna vänder lila, diskutera detta med din läkare.

Diabetes

Lila tår kan vara resultatet av diabetes. Om du är diabetiker kan din fötter och tår avslöjar hur väl din diabetes kan kontrolleras. Tecken på att din diabetes inte är under kontroll omfattar foten kramp på natten, missfärgade tår, tappat hår på tårna och tånaglarna har blivit förtjockad och missfärgad, enligt Diabeteshealth. com

Frostbite

Frostbite kan vända tårna lila. Inledningsvis kan tårna vara extremt vit men som blodet strömmar tillbaka in i dem, kan tårna bli lila-blå och sedan rött.

Previous:nothing Next:kan du ta p-piller under amning?

Relaterade artiklar


 • hur man förbereder för influensa säsong naturligt
 • TDP vaccin biverkningar
 • Hur får jag ringorm ur soffan?
 • vad är det säkraste tiden för att inte bli gravid?
 • saker som ökar ett lipas räkna
 • fertilitetsproblem efter vasektomi återföring
 • varför kvinnor har sin tid under graviditeten
 • diarré i klimakteriet
 • interstitiell cystit hos barn
 • vad är ett bra blodtryck utbud under graviditeten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com