fot klia hem åtgärda

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-08
En klåda på någon del av kroppen kan köra dig till absolut distraktion men en kliande fot kan sätta dig över gränsen, särskilt om du inte kan få till det eftersom du bär skor. Här är några hem rättsmedel som bör lindra dina kliande fötter problem

Tea Tree Oil och Aloe Vera

Gör en lösning av 20 droppar tea tree olja per oz. av aloe vera gel. Blanda de två ingredienserna och tillämpa den på ditt rena fötter två eller tre gånger om dagen. Kom ihåg att byta strumpor ofta, eftersom detta kommer att hjälpa dina fötter stoppa klåda ännu tidigare, enligt Home-lösningar-för-you. com.

Majsstärkelse

Strö lite majsstärkelse i dina skor innan du lägger dem på. Detta bör hjälpa avvärja svett och fukt, som kan orsaka dina fötter att klia, enligt Homeremedies. ygoy. com.

Vinäger

Blöt fötterna i en blandning av ättika och vatten (1:4) för en några minuter varje dag. Vit vinäger har svampdödande egenskaper och hjälper huden att bibehålla ett normalt pH-balans, vilket förhindrar klåda.

Bakpulver

Överväg att använda bakpulver för att behandla din kliande fötter. Sätt en kopp bakpulver i ditt badkar vatten och blöta fötterna, liksom resten av kroppen. Bakpulver dödar mögla.

Alkohol och olivolja och Tree Oil

Om du använder alkohol till området för foten som är klåda, kommer detta att torka ut huden, som sedan kommer att sämre för svamp. Blötlägg fötterna i olivolja blandat med tea tree-olja. Andra förslag är t. ex. : hålla fötterna torra hela tiden, slitage bomullsstrumpor som skall tvättas i varmt vatten och blekmedel, och ha bekväma, väl-skor som passar

Vitlök

Homemademedicine. com rekommenderar att sätta färsk vitlök. skivor i skorna som ett bra sätt att bota fotsvamp, vilket resulterar i mycket kliande fötter. Eller så kan du lösa sex acetylsalicylsyra i 1 kopp tvättsprit och använda detta till din rena, torra fötter för att avhjälpa kliande fotsvamp.

Fukt Torr hud

Om din klåda beror på torrhet, tillämpa vaselin för att dina fötter . Detta kommer att bidra till att minska förekomsten av klåda.

Annat alternativ

Tandurust. com konstaterar att människor har funnit befrielse från kliande hud genom att ta fyra svavel 30 piller, tas tre gånger om dagen, för en period på en eller två veckor, vilket kommer att bidra till att minska klåda. Vissa människor är allergiska mot svavel, så var försiktig innan om att försöka denna metod.

Blötlägg

Prova blötläggning fötterna i naturliga äppelcidervinäger, rekommenderar Lacetoleather. com. Du kan också njuta fötterna i ett fat med te. Koka vatten, tillsätt tepåsar, låt dem branta och låt den svalna. Blötlägg fötterna i denna blandning i 30 minuter. Den garvsyra i te kommer att hjälpa döda svampen på fötterna och lindra klådan.

Previous:nothing Next:hur man ska hålla näsan fuktig för att förhindra näsblod

Relaterade artiklar


 • vad är ett bra blodtryck utbud under graviditeten?
 • hur man dödar löss på mjuka underlag
 • fördelarna med ett hem vatten destillatören
 • hur man skall avgöra vilket öra påverkas med svindel
 • Varför är blodtrycket högre i ena armen än en annan?
 • När ska jag göra en nebulisatorn behandling med mitt barn?
 • Kan man bli gravid om amning?
 • Processen att bli ett surrogat
 • när ska hormonersättning övervägas?
 • CDC löss behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com