hur du ökar din energi låg nivå utan piller eller koffein

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-18
Det brukade vara bara en mitt på dagen energi lull som du var tvungen att ta sig igenom. Nu verkar det som att du vaknar trött och är trött hela dagen. Du har provat kaffe och mer kaffe tills du har fått panik, men det verkar inte hjälpa. Här är några hälsosamma lösningar som du kan anta att kommer att öka din energi nivåer där de var när du var liten
1 .
Here Comes SOLEN. Om du bor i ett kallt klimat där solen inte skiner i dagar, och du är instängd inomhus i månader i sträck, kommer dina nivåer av vitamin D vara tär och din dygnsrytm kommer att kastas bort. Resultatet: du kommer att känna det i dina dra energinivå. Om möjligt få 30 minuter av solsken på armar och ben även om det innebär att sitta i ett soligt fönster på en snöig dag. Solens strålar kan tränga igenom fönster, så öppna dina persienner, sitter i bilen eller värma upp er sol veranda så du kan få den minsta mängd solsken att sparka upp dina nivåer av vitamin D. Om du arbetar under dagen, sedan ta paus utanför. En promenad i solen kommer att ge dig den extra fördelen av frisk luft, motion och sol.

Om du bor i ett varmt klimat året runt, få 15 minuter per dag med solsken på hela kroppen eller 30 minuter på armar och ben bara. Täck inte din kropp i solskyddsprodukter under dessa minuter av exponering, men om du utsätts för solljus längre än än, bör du använda solskyddsmedel.

Om du inte kan få sol varje dag, få åtminstone 1. 000 till 2000 IE dagligen av vitamin D. Du kan få det genom mjölk, berikade vitamin drycker, kompletterar lax eller via vitamin D.
2.
hålla blodsockret stabilt. Arbeta, motion, stress, spela, och även tänka kan sav din energi. Håll till hands livsmedel som kommer att hålla blodsockernivån stabil. Låga blodsockernivåer motsvara låga energinivåer. Men se vad du äter mellan måltiderna, eftersom spikar i blodsocker är inte bra heller. Posten socker krasch får dig att känna ännu mer trött, så undvik vit mat när du har ont om energi. Det innebär inga vitt bröd, bagels, bageri, potatis, pasta, ris, cornflakes eller godis. Försök istället att en banan, fullkornsbröd med jordnötssmör, en handfull nötter, en granola bar, yoghurt, äpple, morötter, havregryn, selleri eller hummus (chickpeas. )

På morgonen har vissa protein. Forskning visar att människor som har protein till frukost, dvs. ägg, yoghurt, etc. har högre energinivåer hela dagen.

Om du har en söt tand, prova mörk choklad. Det ökar blodflödet till hjärnan, och ger dig bränsle för energiproduktion.
3.
DU kan vara dehydrerad och inte vet det. Uppvärmd hem, varma duschar, torr luft och motion kan sav din kropp med vatten. Du kan vara uttorkad och inte känner sig törstig. För att kontrollera, nypa i huden på baksidan av din hand. Om det omedelbart stannar på plats, är du förmodligen inte uttorkad. Men om din hud tar ett par sekunder för att ligga platt igen, du är uttorkad.

Bristen på vatten i kroppen kan göra din energi nivåer sjunka. Om du känner dig sömnig under dagen, prova ett glas vatten. Inte når för kaffet. Koffeinet kommer väcka dig, men det kan också lämna dig ännu mer uttorkad och du har inte löst problemet med varför du var trött i första hand. Om du måste ha kaffe, prova med lite fettfri mjölk för mer uthållighet från protein, och ett lyft av vitamin D.

Om du inte gillar vatten, smak det med citron eller prova på en låg sockernivå sportdryck. Te och vatten vitamin är också bra val.
4.
Rör oss. Enligt en studie vid University of Georgia, kan du öka din energi med 20% om du få ut av din stol och börja flytta. Lågintensiv träning såsom promenader, klättra upp för en trappa, lyfta några lådor, påsar livsmedelsbutiker eller tvättkorgar, göra lite ogräsrensning eller dans, stimulerar både kropp och själ, och minskar trötthet med 65%.

Om du somna på jobbet, gå upp och ta en snabb promenad runt kontoret, även om det bara är en resa till badrummet. Få något att äta och dricka en kopp vatten. Vid tiden du kommer tillbaka till skrivbordet, har du ny energi.

Om du är hemma mitt på dagen och känsla trög, ta inte en tupplur i stället ta hunden på en promenad, göra lite hushållsarbete, få något att dricka och ha ett litet mellanmål. Innan du vet ordet av kommer det ögonblicket av låg energi passera.
5.
Var är dina vitamin B nivåer? Om du känner dig springa ner och trög dag efter dag, kan du kort på vitamin B. Vitamin B spelar en roll i hur cellerna producera energi, och när din är låg, kan du känna dig sliten och trött efter dina år. För att öka din energi och skydda mot energi påfrestande blues, få regelbundna källor till vitamin B. Det finns i mejeriprodukter, bönor, skaldjur, kött och ägg.

Om dessa livsmedel inte finns på din diet plan, leta efter en B-komplex kosttillskott som innehåller vitamin B 12.
6.
i säng TIDIGARE. Du kanske tror att du kan fungera på 6 eller 7 timmars sömn per natt, men du kan inte. Forskare har visat om och om igen, att du behöver minst 8 timmars sömn varje natt, inte bara på helgerna. Du kan inte ta igen förlorad sömn på helgerna och räknar med att känner sig utvilad på måndag morgon. Din kropp fungerar inte så.

Kvinnor efter 40 är speciellt känsliga för brist på energi på grund av förlorad sömn på grund av hormonell obalans. Få regelbunden sömn, det betyder att gå till sängs och stiga upp vid samma tidpunkt varje dag efter 8 timmars vila är det bästa receptet för att öka din energi nivå.

Om du har svårt att sova, försök med en magnesium tillägg. Mineral vänjer snabbt upp när du är stressad. En låg magnesium nivå kan leda till frekventa sömnproblem eftersom det avbryter ordentlig elektrisk aktivitet i hjärnan. Prova magnesium aspartat eller glycinat istället för magnesium citrat som kan störa din mage om det inte tas med måltider. Ett bra substitut för magnesium tillskott är mandlar som är rika på magnesium.
7.
Försök några ZEN FÖR MER ZIP. Låter motsägande, men meditation och yoga mild göra mer än koppla dig. De kan även hjälpa dig att känna dig piggare, aktivare och energi enligt studier gjorts vid Ohio State University. Gå online för att hitta några enkla yogaövningar eller kolla böcker från biblioteket på yoga och meditation. Vissa meditation grunderna och videor kan hittas på: http://www. how-to-meditate. org/breathing-meditations. htm/


Previous:nothing Next:hur ta hand om ett sjukt barn med (svin) influensa

Relaterade artiklar


 • hem botemedel mot hemorrojder på en gravid kvinna
 • hur man framgångsrikt kan anpassa sig till den tid ändra
 • vad är orsakerna till sprickor på fötter?
 • vilken diet produkter fungerar?
 • Vilka är de behandlingar för aptitlöshet?
 • hur man slutar använda p-piller
 • hjälp för dregling & stamning barn
 • vad hCG nivåerna innebär
 • Finns det hCG i prometrium?
 • hur att hålla sig frisk denna influensa säsong
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com