hur man avvärja influensa

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-12
Influensa är en term som används för att beskriva sjukdomar som orsakas av en mängd olika influensavirus som kan orsaka symtom som feber, frossa, huvudvärk, värk i kroppen, hosta och utmattning. Medan de flesta människor som fångar influensa återhämta sig, utan större komplikationer, kan det orsaka allvarlig sjukdom och död. Enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), 5 till 20 procent av människor blir säsongsbunden influensa och 36. 000 av dem dör varje år. Du kan vidta åtgärder för att undvika att fånga denna allvarliga sjukdom och förhindra dess spridning.
1.
Få dina influensavaccin. Enligt Mayo Clinic, förblir influensavaccin den bästa insatsen för att undvika influensa. Du kan välja mellan ett skott eller en nässpray, och de flesta människor över sex månaders ålder kan vaccineras. Skottet är utvecklad årligen av tillverkare följande CDC rekommendationer om de typer av influensastammar de förväntar kommer att cirkulera i den kommande influensasäsongen, och när vaccinet är en bra match, uppskattar CDC är det 70 till 90 procent effektivare på att hjälpa att förhindra influensa i friska vuxna och barn.
2.
Tvätta händerna noga och ofta, antingen med tvål och vatten eller ett alkoholbaserat hand desinfektion produkt. När du använder tvål och vatten, se till att du tvåla in vid diskbänken i 20 sekunder och tvätta alla delar av din hand. Applicera tillräckligt sanitizer för att göra dina händer helt blöt och gnugga händerna tillsammans i minst 25 sekunder.
3.
Avstå från att röra munnen, ögon, näsa eller eftersom dessa områden ger influensa Viruset en väg in i din kropp. Dessa motioner kommer naturligt för de flesta människor så undviker dem definitivt kan ta lite viljestyrka, men är det värt det, enligt CDC, som hävdar att de är ett viktigt sätt bakterier sprids.
4.
stärka immunförsvaret. Om du leder en hälsosam livsstil med tillräcklig vila, måttlig motion och en kost full av frukt och grönsaker, kommer ditt immunförsvar vara i bästa skick att kämpa mot influensa. Katherine Tallmadge, den nationella talesman för American Dietetic Association rekommenderar att få mest näring ur kosten utan också att ta en multivitamin "så att alla dina grunder omfattas. "
5.
Använd en luftfuktare och nässpray för att hålla näsan fuktig. På en ABC News program, betonade Dr Ken Haller, docent i pediatrik vid St Louis University, som luftfuktare kan minska tiden influensa partiklarna stannar luftburen eftersom fukt i luften kan hålla sig till influensa droppar och tvinga dem nedåt. Fuktigare näsgångarna är också bättre möjlighet att försvara kroppen mot bakterier som orsakar influensa.

Tips och varningar


 • Se till att din hand sanitizer innehåller minst 60 procent alkohol eftersom det ger det bästa skyddet mot bakterier.
 • Om du inte fånga influensa, är det viktigt att stanna hemma från arbetet eller skolan för att undvika att sprida det till andra personer.


 • Previous:nothing Next:över disk sätt att gå ner överflödigt vatten vikt

  Relaterade artiklar


 • livsmedel som avblockera testosteron-receptorer
 • Sön förgiftning botar från apoteket
 • MBT skor pros & cons
 • äggdonator komplikationer
 • lipotropic faktorer
 • skäl att ringa doktorn efter ett kejsarsnitt
 • olivolja huvudlöss behandling
 • enkla sätt att hålla sig frisk
 • vad är den stora kroppspulsådern i bäckenet?
 • actifed kyla och allergi säkerhet under graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com