hur man gör en sinus skölj

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-10
Om du lider av problem med bihålorna eller nasala allergier, med hjälp av en saltlösning (saltvatten) nässköljning (magsköljning) eller saltlösning nässpray ska ge dig lättnad. Nasal tvättar och sprayer rensa ut allergener, slem och sekret från din sinus passager. Sådana irriterande kan leda till instängdhet, överbelastning och även infektion. När saltlösning tvättar används regelbundet, kommer de tunna slem, minska postnasalt dropp och rengöra din näsgångarna av bakterier. Saline sprayer hålla flimmerhår (små hårstrån) i näsan friska. Flimmerhåren fukta luft som strömmar in dina lungor, bakterier fälla, och hjälpa ditt luktsinne. Du kan köpa nasal saltlösning från alla apotek, men du kan också göra en egen lösning hemma

Du behöver:.
Destillerat vatten eller filtrerat vatten
. Kosher salt eller icke-iodized salt.
Neti kruka eller sprutflaska eller sköljblåsa.

Hur man gör och använda Nasal saltlösning


1.
För att göra din hemgjorda nasal saltlösning, Blanda 2 till 3 tsk icke-iodized salt och 1 tsk. bakpulver till 1 destillerat pint eller filtrerat vatten. Kosher salt är bäst eftersom det är ren och har inga tillsatser. Förvara lösningen i rumstemperatur.

Innan du använder lösningen i bihålorna, blanda den för att kontrollera allt salt är upplöst. Om lösningen är för salt och svider när du använder den, tillsätt mer vatten till lösningen. Det bör vara ungefär samma koncentration som dina tårar. Lösningen bör värmas upp till normal kroppstemperatur eller lite varmare. Om vattnet är för kallt, kommer det att orsaka bihålorna sväller och om det är för varmt kan du bränna den känsliga slemhinnan i näsan och bihålorna.
2.
För att göra en nässköljning, häll ca 1 /2 kopp av lösningen i en glödlampa spruta, en plast sprayflaska (som den typ som du finner med affären nasal lösning) eller en neti potten. En neti potten är en liten keramisk tekanna-liknande behållare tillgängliga på nätet eller i hälsokostbutiker. Lean över handfat med huvudet framåt och lutar åt sidan. Häll över lösningen i ena näsborren så den syftar mot baksidan av bihålor. Den saltlösning kommer att flöda in din näsan och borde springa ut den andra näsborren. Vissa kommer att spilla ner på baksidan av halsen. Följ samma procedur med andra näsborren. Om lösningen är för salt, tillsätt mindre salt nästa gång.
3.
Om du föredrar att använda en saltlösning spray istället, kan samma saltlösning används i en sprayflaska. Med hjälp av en nässpray är enkelt. Det kommer att rensa ut dina bihålor och återfuktar din nasal passager. Enkelt uttryckt toppen av din sprayflaska eller glödlampa spruta fylld med koksaltlösning inuti näsborren och spraya. Låt spray ange ditt näsan och sedan blåsa ut resterna i en vävnad. Gör detta i varje näsborre.

Tips och varningar


 • Om du använder receptbelagda nässprayer, läkare föreslår att du använder en nässköljning eller spray innan handen för att ta bort slem i näsgångarna. Om du är obekväm eller nervös för att göra en nässköljning hemma, be din läkare att visa dig hur man gör.


 • Previous:nothing Next:vad är orsakerna till skarp smärta i fotleden när du går?

  Relaterade artiklar


 • rensar ut överbelastning i örat
 • hur man kan öka barns aptit
 • strukturen i den mänskliga njurar
 • Sön förgiftning botar från apoteket
 • hur ofta bör kvinnor se sina gynekologer?
 • hur mycket vikt ska du få när du är gravid?
 • hur man hanterar ensamhet
 • Vad räknas som en feber hos spädbarn?
 • gör spirulina påskynda hårväxten?
 • leverproblem under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com