hur man hjälper en AA-alkoholist

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-29
Dricker av olika skäl: för att fira, att varva ner, att lätta nervositet och att tillfälligt lindra dåligt humör. Men för vissa, dricker inte en del av ett roligt sätt att spendera helgen, det är ett beroende. Det var med dessa människor i åtanke att program som AA har utvecklats. AA använder ett tolv-steg-program för att hjälpa människor att sluta dricka och nykter, men det är inte lätt. Om du har en nära anhörig som är engagerad i AA och du vill hjälpa dem återhämta sig, finns det ett antal saker du kan göra.

Du behöver:
Anonyma Alkoholister Big Book
. Tolv steg och tolv traditioner bok.


1.
Ändra ditt beteende först. Du kan inte ändra eller kontrollera beteendet hos en alkoholist. Om du verkligen skulle vilja hjälpa, behöver du antagligen ändra det sätt du interagerar med din älskade. Till exempel bör du aldrig någonsin låta någon som fortfarande dricker, eller som du misstänker att dricka att låna pengar. Det spelar ingen roll hur litet belopp är eller vad de behöver det till. Ditt svar måste vara "Nej!" utan förklaring och inget undantag. Att ge dem pengar, för elräkning eller dagligvaror eller någon annan sak är en del av ett beteendemönster som kallas "möjliggörande". De skulle inte behöva din hjälp om de inte hade druckit.
2.
Låt dem ta itu med de naturliga konsekvenserna av sitt beteende. Denna idé band i steg ett. Du måste sluta undsättning din älskade när de råkar illa ut på grund av sitt drickande. Om de hamnar i trubbel, hålla sig borta från det. Sluta göra ursäkter för dem och sluta skylla på alkoholen. Alkoholen inte orsakar problem, är alkoholist. Varje beteende som är oacceptabelt ur ett nyktert person är också oacceptabelt ur en berusad person. Det är en svår upplevelse, det är ingen ursäkt att vara anstötligt eller hätskt. Var tydlig om vad gränserna går och vilka konsekvenser kommer att följa om de är korsade, men vara redo att göra bra på ditt löfte. Du måste följa igenom när reglerna gå sönder, annars er relation kommer att förbli oförändrad och din älskade kommer inte riktigt återhämta sig.
3.
Lär dig mer om programmet. Få en kopia av Anonyma Alkoholister Stora Boken och de tolv steg och tolv traditioner boo. Läs igenom dem för att få en bättre förståelse av vad programmet handlar om och vilka åtgärder din älskade kommer att företag.
4.
Vara stödjande. Detta är inte samma sak som gör det möjligt. Om möjligt kan verka som hjälper, stunts det faktiskt psykologisk tillväxt. Stödjande åtgärder bland annat köra en kärlek en fram och tillbaka till möten, uppmuntra dem att ringa sin sponsor om de verkar vara svårt eller hjälpa dem att hitta en behandlingsanläggning om de vill gå med i en bostads-program.
5.
Lär dig att tas bort. Inte reagerar på extrema humörsvängningar eller imponerande vredesutbrott humör. Detta är en del av sjukdomen som är alkoholism, inte en del av den person som du älskar. Att lära sig att separera de två kan hjälpa dig att ignorera sina handlingar. När den inte framkalla den förväntade reaktionen, älskade ONE har inget annat val än att prova en annan strategi.
6.
Delta Al-Anon möten i ditt område. Detta är en typ av stödgrupp för familjemedlemmar och vänner med alkoholproblem, oavsett om de är nyktra nu eller inte. Det kan vara bra att ha människor omkring dig som förstår vad du går igenom.

Tips och varningar


 • När något går fel, vänta på den rök som klar och påminn din kärlek som du finns där för dem och att du bryr dig om vad som händer med dem, oavsett deras handlingar.
 • Ha tålamod. Återvinning är en lång och ojämn process.


 • Previous:nothing Next:vad som omfattas av ett hälso-och sjukvård fullmakt?

  Relaterade artiklar


 • fördelarna med ett hem vatten destillatören
 • mjälte fakta
 • typer av kalcium mobilisering
 • nekrotiserande pneumoni hos barn
 • Definitionen av onkolog
 • hur man kan få självförtroende för kvinnor
 • vad man ska äta efter viktminskning kirurgi
 • kroppsdelar av en kvinna
 • blodpropp risk i unga kvinnor
 • Hur man använder en hatachi massageapparat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com