hur många kalorier att äta när man är gravid?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-06
Trots vad folk kanske tänker, "äta för två" när du är gravid är en myt. Som en besvikelse eftersom det kan vara, barnet inom dig är inte stor nog för att motivera att många extra kalorier. I själva verket, de första tre månaderna av graviditeten, bör en kvinna inte öka hennes kaloriintag alls. Under de senaste sex månaderna är när kaloriintag ökar, men bara med 100 till 300 kalorier per dag

äta hälsosamt under graviditeten

Bra kost är viktigt under hela prenancy för att ditt barn att växa och utvecklas sunt, och detta inkluderar inte bara prenatal vitaminer, men en balanserad kost. Gravida kvinnor behöver mer av en mängd av flera näringsämnen. Rekommenderad daglig portioner innehålla 6 till 11 portioner av bröd och spannmål, två till fyra portioner frukt, fyra portioner mejeriprodukter, fyra eller fler portioner grönsaker och tre portioner av protein som kött.

Trots cravings och en ovanlig sötsaker, äta fett och godis sparsamt, eller du kommer ballongen mer än du vill och kommer att förlora denna vikt senare. Din extra 300 kalorier per dag kan komma mycket längre på snacks som fullkorn kex, jordgubbar eller nötter, snarare än barer glass och Snickers. Det är viktigt att räkna ut din vanliga kaloriintag innan blev gravid, och sedan efter de första tre månaderna, öka ditt intag ursprungligen till 100 till 300 kalorier per dag.

Gå upp i vikt är naturligt när man är gravid. Men att få en hälsosam mängd hjälper ditt barn växa och utvecklas på rätt sätt kommer hjälpa dig få en bekvämare arbete och ger dig färre komplikationer under graviditeten, såsom högt blodtryck, förstoppning och ryggvärk.

Hur mycket vikt att Gain under graviditeten ?

Den genomsnittliga vikten att kvinnor får under graviditeten är 25 till 35 pounds, men det varierar stort beroende på om du var underviktig, normal vikt eller överviktig när du blev gravid.

Enligt WebMD, underviktiga kvinnor få cirka 28 till 40 pounds under graviditet och överviktiga kvinnor får ungefär 15 till 25 pounds. Den allmänna tumregel är att få cirka två till fyra pounds under de första tre månaderna och ett halvt kilo i veckan under resten av graviditeten. Naturligtvis är allt detta annorlunda om du väntar tvillingar. Med tvillingar, tror sig vinna 35 till 45 pounds under graviditeten, vilket motsvarar ca 1 u00BD pounds per vecka efter de första tre månaderna

Det är aldrig OK att gå ner i vikt under graviditeten. Både du och bebisen behöver de extra näring för att vara friska. Oroa dig inte om du får lite för många pounds i en vecka, som nästa vecka kanske du inte får lika mycket. Och om du får lite mer än den genomsnittliga kvinnan, bara trösta dig att när du levererar barnet, om du har ätit sunt och höll upp en rimlig träningsprogram, kommer du att kunna bli av med dig baby fett på nolltid .

Previous:nothing Next:inte beta sitosterol prostatan krymper?

Relaterade artiklar


 • är det säkert att använda aluminium köksredskap?
 • vad är Adams äpple?
 • Impotens kan orsakas av rökning vändas?
 • Vad är PSA i blodet?
 • Cohosh och naturliga sätt att förmå labor
 • hem rättsmedel för att behandla vaggan cap
 • bäcken stickningar och dra smärta
 • hur du håller koll på din period
 • skälen till frekvent urinering när jag försöker bli gravid
 • hur man kan uttrycka bröstmjölk utan en bröstpump
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com