inte beta sitosterol prostatan krymper?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-06
Beta-sitosterol är en av växtsteroler (fytosterolestrar) som finns i små mängder i livsmedel, inklusive frukt, grönsaker, frön och nötter, och lagt till några margarin produkter. Beta-sitosterol är också tillgängligt som ett kosttillskott som påstås ha fördelar för många hygienkrav, inklusive symtom på godartad prostataförstoring (BPH)

BPH

BPH är en noncancerous förstorad prostata sjukdom. Det är vanligt hos män över 50 års ålder, och beror främst på förändringar i hormonnivåerna balanser. Symtomen kan innefatta täta urinträngningar och svårigheter att urinera. Svåra fall kan leda till urinvägsinfektioner, urinröret blockering och njurskador.

Betasitosterol Fördelar

Beta-sitosterol tillskott har visat sig lindra urin symtom och urinflöde hos män med BPH, enligt en granskning av studier publicerades i British Journal of Urology (BJU) International. Med beta-sitosterol inte prostatan krymper dock. Beta-sitosterol också kan minska höga kolesterolvärden, vilket noterades av Mayo Clinic webbplats. Övriga fordringar positiva hälsoeffekter har inte styrkts av forskning.

Biverkningar

Beta-sitosterol tillskott kan orsaka gastrointestinala biverkningar, inklusive diarré eller förstoppning, gas, matsmältningsbesvär och illamående. Några män som tar beta-sitosterol har också rapporterat erektil dysfunktion och minskad sexlust. EMedTV förklarar att receptbelagda läkemedel används för att behandla BPH också tenderar att orsaka dessa sexuella biverkningar.

Överväganden

För att lindra symtomen BPH, rekommenderas män att ta 60 till 130 mg av beta-sitosterol dagligen, uppdelad i två eller tre doser. Kombinera detta tillägg med kolesterolsänkande läkemedel pravastatin (Pravachol) kan minska effekten av beta-sitosterol.

Kost förändringar

Andra kost förändringar som kan förbättra BPH symtom innebära att minska eller eliminera vissa livsmedel. Dessa omfattar livsmedel som framställts med vitt socker och mjöl, bearbetade livsmedel, stekt mat och hydrerade oljor, som anges av urologi Channel webbplats. För att sänka risken för att utveckla BPH, kan man välja att undvika att äta spannmål, bröd, ägg och fjäderfä, eftersom dessa livsmedel var kopplat till ökad förekomst BPH i en studie publicerad i tidskriften Urology 2006, som beskrivs av HealthandAge. com.

Previous:nothing Next:vad hjälper äldre kvinnor med muntorrhet?

Relaterade artiklar


 • kvinnor hårväxt
 • Alzheimers frågor till läkaren
 • Impotens kan orsakas av rökning vändas?
 • hur du ökar din ämnesomsättning enkelt
 • IUD och ryggsmärta
 • diet val efter gastric bypass
 • hur man hanterar ensamhet
 • vad som orsakar gallblåsan att få infektioner?
 • hur man använder en urinkateter för en kvinnlig
 • vad är det test som kallas som kontrollerar din äggledare?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com