naturliga sätt att förhindra utslag Poison Ivy

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-10-25
Barn är inte den enda onessusceptible till utslag från Poison Ivy. Distraktioner kan få en vuxen att hantera Poison Ivy misstag medan de är vandring i skogen eller ta bort ogräs från en bakgård område. Det finns många sätt att slippa ta itu med hudutslag, klåda och allmänt obehag av Poison Ivy

Förebyggande

Det bästa sättet att undvika utslag Poison Ivy är att veta vad anläggningen ser ut och att undvika det till varje pris. Anläggningen kan vara en vinstock eller en kort buske, men det finns alltid tre blad tillsammans. Denna anläggning kan ha bär på den, och i början av sommaren och senhösten kommer dessa bär sin tur en mycket blek vit nyans. Poison Ivy vinstockar ändrar färg med årstiderna, på sommaren bladen är gröna, en klarröd på våren, och kan vara en blandning av orange, rött och gult i höst månaderna.

När du stöter på Poison Ivy i din trädgård att inte bränna den eller använda en Weed Eater, kan denna utgåva giftet i luften. Döda växt med ogräsmedel eller genom att dra ut från roten. Se till att bära skyddskläder och tunga handskar som rengörs omedelbart efteråt. Om du är ganska känsliga, är det förmodligen inte värt risken att ta bort dem med rötterna, bara använda ogräsmedel.

När utomhusaktiviteter i skogen, bära långbyxor om möjligt. Kådan från Poison Ivy kan finnas kvar på kläder för upp till fem år, enligt Harvard University webbplats. Det är mycket viktigt att om du har stött på Poison Ivy du tvättar dina kläder separat från andra kläder och så snart som möjligt.

kåda från blad, rötter och stam på Poison Ivy anläggningen är urushiol. Det är mycket giftigt, denna olja absorberas i huden inom en halv timmes exponering. Om du har tryckt på några delar av anläggningen tvätta mycket noga med kallt vatten och om du har det, ett gift murgröna tvål (Technu). Om du inte kunde tvätta inom en timme kontakt med växten, kommer du troligen få ett utslag, men det är fortfarande klokt att tvätta väl med massor av kallt vatten och tvål. Produkter finns nu tillgängliga som blockerar oljor från att komma in i porerna. Fråga apotekspersonalen om Poison Ivy blocket.

Överväganden

Vissa människor aldrig drabbas av allergiska reaktioner på Poison Ivy, men 60 procent till 80 procent av oss, som noterades av kidshealth. org webbplats. Om du befinner dig med klåda, rodnad och ibland svullnad av detta utslag kan du behandla det med svala bad och en calamin lotion som kommer att lugna klådan minuter efter att tillämpa den. I fall av allvarliga reaktioner, kontakta din läkare. Det finns antihistaminer och steroider krämer han kan föreskriva att hjälpa till med symtom. Om du andas in rök från brinnande Poison Ivy eller om ett öppet sår träffade anläggningen, se en läkare omedelbart.

Previous:nothing Next:vad är gallblåsa slam?

Relaterade artiklar


 • hur man ansöker bioidentical östrogen grädde
 • hur man ska behandla barn hosta utan medicinering
 • Finns det hCG i prometrium?
 • vad är orsakerna till skarp smärta i fotleden när du går?
 • Vilka är tecknen av den första perioden?
 • Hur man testar manlig fertilitet
 • fötter smärta härdar
 • äggdonator komplikationer
 • fot klia hem åtgärda
 • håravfall från stress
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com