smärtlindring inom cancervården

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-13
Cancer attacker olika delar av kroppen. Förutom själva cancern är mycket smärtsamt, behandlingsmetoder tenderar att vara smärtsamma i sin egen rätt. Det är svårt nog att möta de fysiska svårigheter att cancer ger dig tillsammans med den känslomässiga smärta du och din familj går igenom. Det finns ingen anledning att vara i ständig ångest, du kan ta flera steg för att lindra vissa (om inte alla) av smärta

Marijuana

Marijuana är olagligt i alla stater inte ordinerats av en läkare, med endast vissa stater att tillåta användning av medicinsk marijuana. Marijuana, när rökt i bong, pipa eller rullas in i en gemensam, kan ge omedelbar smärtlindring som varar i flera timmar. Vissa studier tyder på att THC i marijuana hjälper döva smärtan sensorer i kroppen och kan hjälpa till att lindra illamående och kräkningar. Marijuana kan rasat och tas i olika livsmedel för att hjälpa till med smärtlindring, men det tar längre tid att dricka i systemet

Morfin

Morfin är ett starkt smärtstillande, det bedövar smärtan receptorer och gör att patienten slappna av och sova, vilket ger välbehövlig vila. Morfin finns i flera olika former, som alla behöver medgivande och övervakning av en läkare. Morfin kan administreras genom direkt injektion, genom en central linje, eller i form av ett plåster. Plåstret är det mest effektiva i hemmiljö för att minska smärta och låta kroppen att slappna av. Morfin är beroendeframkallande, dock, och måste noggrant administreras för att undvika att bli beroende.

Vitamintillskott

Vissa vitamintillskott kan vara till hjälp för att hjälpa minska smärtan beror på den cancer. Ta en multivitamin hög i vitamin C och E kan minska smärta. Lägga kosttillskott som melatonin och grönt-te-extrakt tillsammans med multivitamin kan bidra till att minska smärta, utan att behöva svälja alla starka kemikalier som en del narkotika är gjorda av.

Akupunktur

Om du inte få befrielse från andra metoder anser akupunktur, en gammal teknik som innebär stora nålar användas för att stimulera nervcentra för att minska spänningar och smärta. Akupunktur har funnits i århundraden och har hjälpt till med muskel-och nervsmärta, som cancerpatienter ofta lider av. Söker en lokal akupunktör och ge flera sessioner ett försök kan ha en häpnadsväckande effekt smärtlindring.

Tips

Det kan ta flera smärtlindrande strategier för att minska din smärta betydligt. Kom ihåg att oavsett dina politiska åsikter, är marijuana olagligt på federal nivå, och du kan få fängelse om de fångats i besittning utan recept från en läkare. Du bör inte försöka att ändra din smärta terapi utan att först rådgöra med din läkare eller sjuksköterska.

Previous:nothing Next:Vilka är orsakerna till smärta mitt i bröstet?

Relaterade artiklar


 • hur man beräknar en persons födelsedatum
 • längre perioder under klimakteriet
 • hembehandling för hyperbilirubinemi
 • hur du skyddar din familj med hjälp av naturliga behandlingar av H1N1-viruset
 • enfamil prosobee vs enfamil gentlease för gas
 • Vad räknas som en feber hos spädbarn?
 • Vad är definitionen av en sjuksköterska barnmorska?
 • hur man hittar en leverantör sjuksköterska utövare
 • fot klia hem åtgärda
 • hur man förbereder för influensa säsong naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com