steg i att få blodtryck

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-03
Högt blodtryck är ett bekymmer för många människor. Genom att köpa dina egna digitala maskin blodtryck eller blodtrycksmätare och ett stetoskop av dina egna, kan du kontrollera ditt blodtryck själv

Du behöver:.
Back-up preventivmetod (valfritt)
<. /h4>

Varför ta ditt blodtryck?

Blodtryck är den kraft som blodet sätter på väggarna i artärerna. De två delarna till ett blodtryck behandlingen är systoliskt och diastoliskt. Det systoliska är den högsta blodtrycket när hjärtat slår och är den översta (eller första) numret i blodtryck behandlingen. Det diastoliska är trycket när hjärtat vilar mellan beats och är i botten (eller andra) numret i behandlingen.

Högt blodtryck definieras som ett systoliskt antal 140 eller högre eller ett diastoliskt antal på 90 eller högre (140/90), enligt Drugs. com, medan normalt blodtryck är ett systoliskt mindre än 130 och ett diastoliskt mindre än 85 (120/85).

Om en person har högt blodtryck kan det göra dem mer benägna att ha en stroke, hjärtinfarkt eller njursjukdom, eftersom det kan orsaka arteriell skada.

du mäter blodtrycket

Det finns två olika metoder för att ta ditt blodtryck. Den ena är med en digital blodtrycksmätare och den andra är med stetoskop och en blodtrycksmanschett känd som en blodtrycksmätare.

Läs alltid instruktionerna med någon del av medicinsk utrustning du skaffar som bruksanvisningen kan skilja sig något från maskin till maskin. />
Med digitala blodtrycksmätare, bör du sitta eller ligga med armen utsträckt i höjd med hjärtat för att ge en korrekt avläsning. Linda manschetten bekvämt runt armen på ca 1 cm ovanför armbågen. När du slår på din blodtrycksmätare, manschetten borde skärpa och du bör kunna läsa ditt blodtryck på den digitala utgången.

Med blodtrycksmätare och stetoskop, kommer ni att göra nästan exakt samma steg som du tog med den digitala blodtryck maskin. Men den här gången, istället för att kunna läsa blodtryck av den digitala displayen, måste du ta det själv.

När manschetten är runt armen, satte stetoskopet har hörlurarna i öronen och med hjälp av ditt index och fingrar mitten, kontrollera pulsen i armvecket. När du hittar det, lägga mellangärde av stetoskopet över puls och lyssna efter hjärtslag.

Dra åt skruven på lampan att se till att luften går in i manschetten, snabbt pressa lampan några gånger tills mätaren läser om 160. Manschetten kommer att skärpa och lyssna genom hörlurarna av stetoskopet hör du pulsen igen.

lossa försiktigt skruven och låt små mängder luft ur manschetten. Lyssna på ljud noggrant som du tittar på mätaren och komma ihåg numret på mätaren där du först höra pulsen dunkande. Detta är det systoliska trycket. Det andra numret skall anges är när pulsen stannar. Detta är det diastoliska trycket.

Vid inspelning ditt blodtryck i en logg eller en anteckningsbok, skriv ner blodtrycket, datum, tid och vilken arm använts.

Previous:nothing Next:värmevallningar före menopaus

Relaterade artiklar


 • kvinnor hårväxt
 • blodpropp risk i unga kvinnor
 • hem botemedel för öroninfektioner
 • hur man vet tecken och symtom på Parkinsons sjukdom
 • hur du håller dina fötter friska
 • varför för att undvika badtunnor under graviditeten
 • hur man donera moderkakan navelsträngsblod
 • hjälp för dregling & stamning barn
 • Graviditet & Myom
 • hur man hittar en Texas läkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com