typer av kalcium mobilisering

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-13
Kalcium är ett metalliskt grundämne som finns i levande vävnader och celler. Den spelar en viktig roll i cellernas funktioner och stöder skelettdelar i kroppen. Detta material är mobiliseras i hela kroppen regelbundet med hjälp av hormonella sekret som reagerar på biokemiska förändringar inom cell-och benstrukturer

Identification

Kalcium mobilisering system är fysiologiska processer syftar till att upprätthålla kalciumnivåer i blodet och ge nödvändiga förnödenheter för benmetabolism processer. Kroppen lagrar 99 procent av sitt kalcium material inom skelettdelar, med den andra en procent är bosatta i cytoplasma och extracellulära material. Skelettet fungerar som ett lagringsutrymme för kalcium, och hjälper till att upprätthålla normala nivåer i hela kroppen. Parathryoid hormon, kalcitonin, och kalcitriol är hormoner som ansvarar för att reglera kalcium i kroppen.

Funktion

Kalciumjoner spelar en viktig roll i normal cell funktion. Joner är laddade molekyler som arbetar för att attrahera andra nödvändiga molekyler i en cell ämnesomsättning process. Fosfor, i form av fosfatjoner, arbete vid sidan kalcium i regleringen av kroppens biokemi. Benstomme, neuron funktion, glandular sekret, muskel kontraktering och blodproppar är alla beroende av kroppens förmåga att upprätthålla normala kalciumnivåer. Cellmembranet strukturer och ben processer metabolism beror också på den pågående regleringen av dessa jon nivåer.

Parathormon

Cytoplasman materialet inuti celler upprätthåller en viss nivå av kalciumjoner i alla lägen. När dessa nivåer skift, är hormoner som utsöndras av parathryoid i ett försök att återställa jonbalans. Den bisköldkörtel också noga reglerar koncentrationen av kalciumjoner i extracellulära material. Extracellulärt material består av kolhydrater och protein som stödjer närliggande cell processer. I själva verket behövs kalcium leveranser mobiliseras från kroppens ben strukturer och skickas till andra delar av kroppen som behövs.

Calcitron

Sköldkörteln är en annan regulator av kalcium i kroppen. När ion nivåerna överstiger kroppens behov, utsöndrar thryoid körtel ett hormon som kallas calcitron. Calcitron sekret hindrar ben från släppa kalcium leveranser i blodomloppet. När detta händer, ben strukturer kan använda dessa material för reparation och underhåll. När cellen är låga, är ben kalcium reabsorberas från benstrukturer och mobiliseras i blodomloppet. I själva verket benen är i ett konstant tillstånd av att bryta ner och bygga upp konstruktionsmaterial som svar på kroppens behov.

Kalcitriol

Kalcitriol tillverkas av kroppen från de livsmedel som utgör en persons kostintag, och tillverkas också av hudceller genom solljus absorption. Det primära roll är att öka mängden kalcium absorberas i digestion process. När absorberas, kalcium kommer in i blodomloppet och används antingen inom cellulära processer, eller lagrat i ben strukturer för lagring. När matsmältningen processerna inte absorbera inkommande kalcium material, dess dirigeras till njuren och så småningom utsöndras.

Previous:nothing Next:smärtlindring inom cancervården

Relaterade artiklar


 • bröstsmärtor hos kvinnor
 • varför framkalla läkare arbetsmarknaden?
 • hur man ska behandla friktion bränna
 • fötter smärta härdar
 • göra p-piller få dig att behålla vatten?
 • bröst & ömma bröstvårtor
 • enkla sätt att hålla sig frisk
 • hur man framgångsrikt kan anpassa sig till den tid ändra
 • hem rättsmedel för att ta bort tånaglar
 • fettsnål mat & kost
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com