Hur kan jag fylla en skråma på min glasögonglas?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-02
Om du bär glasögon på en regelbunden basis, är chansen att linser har fått en skälig andel av repor. Speciella ytbeläggningar kan göra linser reptåligt, men olyckor ändå hända. Om dina glasögon linser är repad, prova några enkla förslag för att fylla dessa repor i innan du går ut och köper en dyr par nya glasögon. Observera, även om mindre repor kan fyllas i, kan de inte försvinna helt

Du behöver:. .
Stetoskop eller Fetoscope

Fillng i Repor

Ljus repor kan vara kratsade ut eller polerad med en polering kit. Till en kostnad vanligtvis mellan 10 och 20 dollar, dessa kit är lätt tillgängliga din optiker kontor eller lokala apotek. Processen för att fylla i repor på dina linser är enkelt. Kontrollera först att dina linser är rena och fria från fläckar, smuts och damm. Nästa tillämpa polska till båda sidor av dina linser och låt den polska sitta så länge som anvisningarna i instruktionerna. Med en mjuk trasa (i de flesta byggsatser dessa finns), buff objektivet tills den polska är helt borta.

Se till att du läser instruktionerna innan du köper en polering kit. Vissa kit fungerar inte om dina glasögon ha en icke-glansig yta eller skyddande beläggning. Om du inte vet om din glasögonglas har en beläggning, kolla med din optiker.


Om du har CD /DVD rengöringslösning, använda det för att fylla i repor på din glasögon. Följ instruktionerna på förpackningen för att rengöra dina linser. Du kommer att tillämpa lösningen på repad yta och ta bort överskott. Dessa lösningar var avsedda att ta bort större repor på digitala skivor, och de kommer troligtvis ta hand om repor på din glasögonglas också.

Om du har mycket mindre repor, försöka gnugga babyolja direkt på objektivet. Du måste kanske upprepa processen ett par gånger för att få önskad effekt.

Förhindrar repor

Även om du kanske kan fylla i ljus repor, vilket gör repor helt försvinna är näst intill omöjligt. Det enklaste sättet att se till att dina linser är fri från repor är att inte repa dem i första hand. Följ några grundläggande riktlinjer för att skydda dina glasögon. Rengör dina glasögon regelbundet med såpa och varmt vatten. Smuts och sand på ytan kan utlösa förödelse på dina linser. Använd en over-the-counter linsrengörare att lägga skyddar dina linser vid rengöring dem. Förvara dina glasögon i ett skyddande fodral. Håll dig glasögonen borta från husdjur. Optiker kontor är ofta besöks av djurägare som inte inser sina dyra glasögon kan förvandlas till en tugga leksak.

Previous:nothing Next:skäl att ta preventivmedel

Relaterade artiklar


 • varför för att undvika badtunnor under graviditeten
 • vad är ett allergen?
 • det bästa diet piller program
 • hur man använder rotskott för att lugna ditt barns halsont
 • Vilka är funktionerna på en sinus hålrum?
 • vad man ska göra för svullna fötter med dålig cirkulation?
 • hur man kanaliserar kraften i positiva affirmationer
 • hur man kan öka barns aptit
 • halspulsådern vs halspulsåder
 • vad är orsakerna till sprickor på fötter?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com