barnflicka armbåge behandling

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-29
Barnflicka armbåge är en vanlig skada i armbågen, som inträffar främst i toddler år, men det kan hända till spädbarn eller förskolebarn också. Vanligtvis skadan innebär rycka eller dra i barnets arm eller ett tafatt landning vid ett fall. Det är lätt att behandlas av läkare och ganska enkelt att diagnostisera, oftast inte kräver en X-ray. Skadan, när den använts, bör inte orsaka några permanenta skador. Det är dock sannolikt att upprepas en gång om barnflickan armbåge skada som hänt. När ett barn börjar i 5 år, ledband och muskler i närheten av skarven starkare, och det är osannolikt att åter skadad på den punkten.

Du behöver:
hjärtfrekvensmätare

Identification

barnflicka armbåge är när ett ben i underarmen, radien, delvis blir förskjuten från armbågsleden. . Denna skada kallas också Strålbenshuvudplastik förskjutning. När ett barn lider av barnflickan armbåge, kommer du direkt vet att en verklig skada har inträffat. Barnet kommer att gråta, vägra att gå eller använda armen, troligen hålla den skadade armen nära kroppen med motsatt arm och håll den lätt böjda armbågar.

Hem Behandling

En barnflicka armbåge kräver medicinsk behandling, men innan du åker till läkarmottagning eller akutmottagning, finns det några saker du kan göra hemma för att lindra en del av smärtan från skadan. Ge ditt barn en lämplig dos av paracetamol. Linda en trasa runt den skadade armen för att göra en slinga, försöker hålla den från att röra sig från den position ditt barn har fått den i. Applicera en is komprimera.

Hos läkaren

Vanligtvis kommer läkaren inte länge att diagnostisera skadan som barnflicka armbåge. Ställa några frågor och försiktigt undersöka armen skall vara tillräcklig. Sällan är röntgenstrålning nödvändigt. Om röntgen är klar, kommer det sannolikt bero på att läkare misstänker en annan typ av skada och behöver utesluta det.

Behandling

När diagnosen är gjord, kommer läkaren att flexa armbågen och rotera underarmen så att handflatan är vänd uppåt. Det är en snabb behandling och bör inte orsaka mycket trauma för barnet, eftersom det inte är så smärtsam eller lång procedur, bara ta en minut eller så. När armen är dök tillbaka in i armbågsleden, kommer smärtan avklingar. Hela skalan av rörelse är oftast tillbaka inom några minuter, men kan barnet vara rädda för att flytta till lite och kan behöva störande att få den skadade armen på fötter igen.

Förebyggande

När en barnflicka armbåge skada som hänt, blir chanserna för den skadade igen är ganska hög. Av den anledningen tar extra noga med att inte dra eller ryck eller lyft barnet i armen och instruera andra familjemedlemmar och vårdgivare om skadan, liksom. Swinging ett barn i armarna är ett annat sätt att orsaka en barnflicka armbåge och bör undvikas. Du kan fråga ditt barns läkare vad du ska göra hemma bör armen bli skadad igen. Men oftast behöver du tillbaka till läkarmottagning eller akuten för behandling att undvika att göra mer skada till området.

Previous:nothing Next:kan en person vara gravid & inte vet det?

Relaterade artiklar


 • dagligen barn kalori krav
 • biverkningar av chitosan
 • mest effektiva behandlingen av restless leg
 • hur man hjälper en AA-alkoholist
 • symptom på gulsot
 • vad man ska äta efter viktminskning kirurgi
 • hur ska sportig samtidigt som den är glamorös
 • hur man ska behandla barn hosta utan medicinering
 • hur man gör med gamla vitaminer
 • hem åtgärda för att dra ut ett hår splitterskydd
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com