det bästa sättet att stoppa spridningen av svininfluensan

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-09
H1N1-influensan, även känd som svininfluensan, först dök upp under 2009 och spred sig snabbt över världen. I juni 202C Världshälsoorganisationen deklarerade en global pandemi. Genom att falla, rapporterade 202C Centers for Disease Control omfattande fall av svininfluensa i 46 delstater. Det finns flera saker du kan göra för att hjälpa till att stoppa spridningen av denna snabbrörliga hot

Vaccin

vacciner är det mest effektivt försvar mot influensa virus, enligt CDC. Föräldrar och vårdgivare bör göra insatser för att skydda sig och sina kära mot influensa om vacciner finns tillgängliga. Beslut om som ska vaccineras bör påverkas av verkligheten snarare än genom att vara felinformerad. Om det inte finns några bakomliggande hälsofrågor som skulle förhindra användningen av ett vaccin, bör det användas som ett verktyg för att mobilisera kroppens eget försvar, särskilt hos barn vars immunsystem är fortfarande inte rustade för att bekämpa många sjukdomar som orsakar bakterier. Du hittar regelbundna inlägg på Center for Disease Control hemsida om H1N1-vaccin tillgänglighet genom området.

Hygien

Handtvätt med tvål eller ett alkoholbaserat rengöringsmedel är ett enkelt sätt för alla att hjälpa till att kontrollera spridningen av virus. Följande enkla riktlinjer för när och hur man tvättar kommer att öka effektiviteten. Du bör tvätta händerna i minst 20 sekunder före och efter bereda måltider, efter att ha använt toaletten, äta, byta blöjor och hantering sopor. Om du inte har tillgång till tvål och vatten eller hand sanitizer måste du komma ihåg att undvika beröring med ditt ansikte. Mayo Clinic har information på sin webbplats om rätt handtvätt teknik.

hosta och nysningar etikettregler

De flesta smittsamma sjukdomar sprids via hosta, nysningar eller kommer i kontakt med en yta eller objekt som har förorenats av en smittad person. Det bästa sättet att stoppa denna typ av bakterie resa är att täcka mun och näsa när du hostar eller nyser. En vävnad bör användas och kasseras efteråt. Om du inte har en näsduk, skulle en del av din ärm eller skjorta vara bättre än att använda handen. Undvik kontakt med människor som är sjuka och om du måste exponeras, en ansiktsmask som bärs av dig och den smittade personen kan ge skydd.

Bered

Utbilda dig själv om influensa och lär dig att skydda dig och andra genom att vidta förebyggande åtgärder. Förbereda dig med ammunition mot influensa i förväg kan hjälpa. Vissa objekt att ha i reserv kan vara over-the-counter mediciner, mjukpapper, antibakteriell tvål och rengöringsmedel hem. Om du blir sjuk och redan har nödvändiga poster, blir det ingen anledning att utsätta allmänheten genom att lämna hemmet för att handla.

Previous:nothing Next:människans livstid utveckling

Relaterade artiklar


 • Vilka är orsakerna till för tidig födsel?
 • rättsmedel för barn med munsår
 • hur man läka brännskador på huden
 • Vad är definitionen av en sjuksköterska barnmorska?
 • vad man ska göra för svullna fötter med dålig cirkulation?
 • risker med att Aciphex under graviditeten
 • typer av kalcium mobilisering
 • värmevallningar och före klimakteriet
 • hem botemedel mot hemorrojder på en gravid kvinna
 • urinblåsan som orsakas av menopaus
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com