diet plan under graviditeten

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-05
Näringsbehov förändring under graviditeten och du måste ägna mer uppmärksamhet åt din diet än vad du gjorde när du bara var att äta för en. Kaloririk krav göra dubbel inte när du är gravid, men de ökar. Extra näring är viktigare än extra kalorier under denna tid. Att göra bra val i din kost kommer att hjälpa ditt barn att vara stark och frisk

välbalanserad kost

Den mat som du bör välja för din graviditet kost är desamma som dem du skulle välja för en väl balanserad kost när du inte är gravid. Att välja magert proteinkällor, komplexa kolhydrater och hälsosamma fetter är grunden för en hälsosam graviditet kost. Förbrukar cirka 75 gram protein i kosten under hela dagen.

Frukt och grönsaker är den bästa källan till kolhydrater för din graviditet kost. Lägg hela korn till din diet och se till att du får massor av fibrer för att undvika förstoppning under graviditeten.

Undvik friterad mat och skräpmat som inte tillför något näringsvärde till din diet. Hälsosamma fetter såsom olivolja och rapsolja är det bästa valet för en väl balanserad måltid plan.

Kalorier

Du behöver bara öka ditt kaloriintag med 300 kalorier per dag. Detta är det genomsnittliga beloppet för en normalstor kvinna väntar ett barn.

Kontrollera med din läkare eller dietist för att hitta det exakta antalet kalorier som du bör äta under din diet. Varje kvinna är unik och dem som är underviktiga eller väntar tvillingar behöver fler kalorier och näring. Lägg till extra kalorier till din kost med extra kalcium som ett extra glas mjölk eller en kopp yoghurt. Övervaka din viktökning under graviditeten kan bestämma om du äter tillräckligt. Stressa inte ut över att få det exakta antalet kalorier varje dag under graviditeten. Du förmodligen inte kommer på många dagar på grund av illamående, medan vissa dagar kan du känna dig mer hungrig. Använd skalan som guide.

Vitaminer och kosttillskott

källor Ät C-vitamin varje dag. Apelsinjuice är en bra källa som är jordgubbar och melon. Få massor av kalcium medan du är gravid. Kalcium behövs för en stark friska ben --- din och ditt barns. Om du inte leverera tillräckligt med kalcium under graviditeten, kan det näringsämne tas från din egen ben. Välj mjölk, ost och yoghurt för bra hälsosam källor till kalcium. Fyra portioner av kalcium behövs varje dag under graviditeten. En kopp mjölk eller yoghurt motsvarar en portion.

Prenatal vitaminer kompensera för eventuella brister i din kost, men en hälsosam meny är alltid den bästa källan till vitaminer och mineraler.

Previous:nothing Next:hur bli gravid med anemi

Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för epididymit
 • vad man ska göra för svullna fötter med dålig cirkulation?
 • vad är den viktigaste funktionen för hamstring?
 • historia pediatrc omvårdnad
 • fördelarna med ett hem vatten destillatören
 • första perioden information
 • klimakteriet & GI problem
 • hur man hjälper en AA-alkoholist
 • rensar ut överbelastning i örat
 • vad är pneumatiska otoskopi?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com