förstorade njurar hos barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-28
Förstorade njurar, även känd som hydronefros, hos barn resultat när avvikelser form under tidig tillväxt av njurarna, ändra deras storlek, utseende och funktion. Förstorade njurar bero på tre huvudsakliga faktorer. Tillståndet kan variera från mild till måttlig till svår

Orsaker

Enligt Comer barnsjukhuset kan hydronefros bero från en ureteropelvic korsning hinder, som kallas PUJ-blockering. Detta tillstånd är resultatet av en förträngning vid den punkt där urinledaren lämnar njuren. Hydronefros orsakad av PUJ-blockering tenderar att inträffa innan den fjärde månaden av fostrets utveckling. Förstorade njurar hos barn också kan orsakas av blockering i nedre delen av urinledaren. Urinledaren kan vara täckt av ett tunt membran som förhindrar dränering av urin i urinblåsan, eller urinledaren kan komma in i urinblåsan i en onormal område. Hydronefros också kan orsakas ett efterblivet flöde, eller reflux av urin in i urinledaren och njurar.

Behandling

Om ditt barn får diagnosen med förstorade njurar eller hydronefros, kommer hon genomgå undersökning av en pediatrisk urolog. Hos barn med mild hydronefros eller förstorade njurar på grund av återflöde av urin, observationella behandling med antibiotika brukar framgångsrikt behandlar tillståndet medan njurproblem rätta sig själva när barnet växer. Måttlig och svår fall av hydronefros kräver oftast kirurgi för att korrigera blockering. Hydronefros kirurgi är säkert utföras med robot kirurgiska metoder eller av minimalinvasiva metoder genom små snitt.

Överväganden

Förstorade njure avvikelser hos barn har inte varit kopplade till någonting föräldrar skulle ha gjort under graviditeten, men det kan finnas ärftliga faktorer i sådana avvikelser. Hydronefros är vanligen tydligt under fosterultraljud utvärderingar, men i andra fall är det inte uppenbart förrän födelsen eller senare i barndomen.

Statistik

Enligt Dr Alan Greene, 20 procent till 35 procent av prenatal hydronefros fall kan lösas innan födseln. Minst 93 procent av barn som upplever prenatal hydronefros som fortsätter efter födseln upplevelse komplett lösning av avvikelser över tid och inte lider någon förlust av njurfunktionen på grund av villkoret, konstaterar han. Greene säger bara 7 procent av barn med ihållande prenatal hydronefros villkor måste operation för att rätta till problemet. De lidit någon förlust av njurfunktion.

Varning

Om de lämnas obehandlade, hydronefros och förstorade njurar hos barn kan orsaka allvarliga, progressiva njurskada. Ordna ett möte med en pediatrisk urolog för att diskutera en behandlingsplan för att förebygga onödiga komplikationer och eventuella permanenta skador på bebisens njurar.

Previous:nothing Next:viktminskning hos småbarn

Relaterade artiklar


 • snabbast hem botemedel mot hemorrojder
 • hur man läser en dödsattest
 • hur man kan slå svälla preventivmedel
 • handtvätt tips
 • Hur får jag ringorm ur soffan?
 • historia pediatrc omvårdnad
 • förkylningssymtom och behandling
 • hur man framgångsrikt kan anpassa sig till den tid ändra
 • interstitiell cystit hos barn
 • hem rättsmedel för dammborttagning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com