kan jag blöda & vara gravid?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-27
Blödning vaginalt kan uppstå under graviditeten. Blödning i första trimestern är vanligt, beroende på mängd och varaktighet, men det kan vara också vara ett tecken på ett problem. Blödning i andra och tredje trimestern kan indikera komplikationer. Du bör alltid bära en pad för att övervaka mängden av blödning och rapportera detta till din vårdgivare

första trimestern Bleeding Blödning under den första trimestern kan inträffa av många olika skäl. Implantation blödning är normalt och kan förekomma inom sex till 12 dagar efter befruktningen. Denna typ av blödning är ljus spotting och du ska inte vara berörda. De flesta kvinnor oroar blödning vara ett tecken på missfall. Enligt American Association Graviditet, ungefär hälften av alla gravida kvinnor som drabbas av blödningar inte har ett missfall. Tecken på ett missfall med blödningar inkluderar vanligtvis starka kramper i nedre magen och vävnad som passerade genom slidan. En infektion i urinvägarna kan leda till att du blöder under graviditeten. Du kan drabbas av blödningar efter samlag på grund av livmoderhalsen som anbudet. Ha samlag inte leder till missfall. Om du inte har några blödningar efter samlag, meddela din läkare.

Utomkvedshavandeskap

Ett utomkvedshavandeskap kan vara en komplikation under första trimestern som skulle få dig att blöda. Ett utomkvedshavandeskap kan orsaka blödning, buksmärtor, kramper, kraftiga smärtor eller dizziness. You bör söka akut vård om du har dessa symtom. Ett utomkvedshavandeskap är ett allvarligt tillstånd där det befruktade ägget implantat någonstans utanför livmodern, vanligtvis i äggledarna. Ektopisk graviditet kan inte fortsätta på grund av hög risk för komplikationer.

Andra tredje trimestern Bleeding

Enligt Mayo Clinic, andra och tredje trimestern blödningar kan orsakas av placenta previa, moderkaksavlossning, för tidigt öppnande av livmoderhals, tidig förlossning, livmoderhals infektion eller en uterusruptur. Placenta previa är när moderkakan är lägre i livmodern och är delvis eller helt täcker livmoderhalsen. Moderkaksavlossning är i allmänhet en komplikation som förekommer under de senaste 12 veckorna av graviditeten, när moderkakan lossnar från livmoderväggen. Dessa är alla allvarliga komplikationer som kan utgöra ett hot mot både dig och ditt ofödda barn. Rådgör alltid med din läkare om du upplever blödning av något slag under andra eller tredje trimestern. Komplikationer kan vanligen hanteras genom din vårdgivare om fångsten under de tidiga stadierna. Se till att notera hur mycket blod du har passerat, färg och konsistens av blodet, och om det fanns någon vävnad eller skickas blodproppar. Din läkare behöver känna till denna information.

Processrätt Blödning

Fertilitet förfaranden kan också orsaka blödning. Blödning kan vara gemensamma efter konstgjord befruktning och in vitro fertilisering. Dessa invasiva typ förfaranden gå igenom livmoderhalsen att injicera sperma eller implantat befruktade ägg. Detta kan orsaka irritation i livmoderhalsen, vilket i sin tur kan leda till att vissa blödning. Om förfarandet lyckas, skulle du vara gravid. Din läkare bör anmälas om blödning uppstår.

Överväganden

Under de sista veckorna av graviditeten kan du uppleva blodiga show. Bloody visa är när slem pluggen som har täckt livmoderhalsen under de sista nio månaderna lossnar och pressas ur slidan. Detta är normalt och oftast visar ditt arbete kommer att inledas inom kort. Du bör informera din läkare om detta händer.

Previous:nothing Next:tarm förändringar under klimakteriet

Relaterade artiklar


 • hjälp vid avbrytande preventivmedel
 • användning av Prempro
 • hjälp för spruckna hälar
 • hur man förbereder för H1N1-influensan
 • vad är orsakerna till sprickor på fötter?
 • hur man ska äta direkt efter gastric bypass
 • hur du skyddar din familj med hjälp av naturliga behandlingar av H1N1-viruset
 • test för DHEA
 • Varför gör preventivmedel dig större?
 • nekrotiserande pneumoni hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com