mat för att hjälpa till prostatakörteln

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-01
Prostatan är en körtel reproduktiv som omger den manliga urinröret. Som män ålder, kan prostatan förstoras och orsaka obekväma urinvägsproblem. Efter 50 års ålder, ett i två män rapport några prostata symtom. Prostatacancer är den näst vanligaste orsaken till dödsfall i cancer hos amerikanska män. Prostatit är inflammation i prostatakörteln, vanligen orsakade av bakterier. Godartad prostataförstoring är den vanligaste problemet hos äldre män. Prostata hälsa har kopplats till flera kostfaktorer.

Du behöver:
stetoskop eller Fetoscope

Fight zinkbrist

Ät livsmedel rika på zink. . Enligt en 2009 studera vid Oregon State University, "Zink koncentrationer i prostatan är unikt hög men kraftigt minskat med prostatacancer. Studier har indikerat att öka zink i prostata kan vara en potentiell terapeutisk strategi. " Det rekommenderade dagliga intaget för zink är 15 milligram. Flesta människor som äter en "bra" diet få 8-till-10 milligram dagligen. En till fyra uns av pumpafrön leveranser tillräcklig näring zink. Andra livsmedel som innehåller mycket zink är svamp, spenat, solrosfrön, öljäst och fullkornsprodukter såsom brunt ris, hirs och quinoa.

Äta frukt, innehåller särskilt rött Ones

Färsk frukt en naturlig sockerart som kallas fruktos som skyddar prostataceller mot cancer. En Harvard Medical School undersökningen framgår att "var hög fruktos intaget till en lägre risk för avancerad prostatacancer. " Har massor av tomater till lunch och middag. Lykopen är det ämne som ansvarar för den röda färgen av tomater och andra frukter. Det är förenat med en lägre risk för prostatacancer. Ren osötad tranbärsjuice är också till nytta för att förhindra urinvägsinfektioner i samband med förstorad prostata hos vissa män och granatäpple juice har cancer-hämmande antioxidanter. Andra frukter, som blåbär och cantaloupemelon och grönsaker som broccoli är cancer-fighters. Kryddan gurkmeja har anti-inflammatoriska egenskaper som är användbara för prostatakörteln.

Äta fisk och soja, inte kött och mjölk

Vildfångad kalla vatten fisk såsom lax innehåller mest omega-3 essentiella fettsyror syror som är associerade med positiva hälsoeffekter. En kanadensisk studie visar att, "Fish kostvanor förefaller att vara förbundna med mindre risk för upptäckt av prostatacancer, och kött dieter verkar vara associerad med en tre gånger ökad risk för prostatacancer. " Kalcium i mejeriprodukter också är associerad med ökad risk för prostatacancer. Sojaisoflavoner finns i tofu, tempeh, edamame och soymilk läggas till antioxidanter i grönt te tros vara ansvarig för den lägre förekomsten av prostata problem i japanska män. Soja ger växtbaserad progesteron, vilket kan balansera manliga hormoner för att förhindra prostataförstoring.

Previous:nothing Next:vad man ska förvänta sig av en Pap-test

Relaterade artiklar


 • skulle en missad tid vara ett tecken på livmoderhalscancer?
 • hur att hålla sig frisk denna influensa säsong
 • skäl under en period när man är gravid
 • manliga urinvägsinfektioner
 • hur man hjälper prostatabesvär
 • hur ta hand om ett sjukt barn med (svin) influensa
 • göra p-piller få dig att behålla vatten?
 • är parabener används i hudkrämer skadligt?
 • kvinnor hårväxt
 • hur man kan hjälpa en tonårig alkoholhaltiga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com