over-the-counter rättsmedel för klimakteriet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-23
Klimakteriet markerar slutet på fertiliteten hos kvinnor. Medan det kan vara artificiellt, till exempel genom hysterektomi, i alla åldrar, inträffar klimakteriet naturligt för alla kvinnor i genomsnitt omkring 51 års ålder. Det definieras som börjar efter 12 månader i följd utan en menstruation, och det fortsätter under resten av kvinnans liv. Menopause är inte en sjukdom, så det inte kan botas. Det finns dock några over-the-counter rättsmedel som kan lindra några av symtomen vid klimakteriet

Diet

Ät en hälsosam kost. Skjut för en balans av frukt, grönsaker och fullkornsprodukter. Begränsa ditt intag av mättade fetter, oljor och socker. Att du får 1. 200 till 1. 500 milligram kalcium varje dag, tillsammans med 800 internationella enheter (IU) av vitamin D. Om du inte kan packa allt detta vitamin D och kalcium i din kost, bör du tala med din läkare om en god over-the-counter tillägget för att göra upp skillnaden. Kalcium och vitamin D är viktiga i kampen mot benskörhet, som drabbar upp till 1 /3 av alla post-menopausala kvinnor.

Hjälp för vaginal Obehag

Ett symptom på klimakteriet kan vara torrhet i slidan, vilket är särskilt besvärande under sexuell aktivitet. Det finns många over-the-counter vattenbaserade glidmedel och moisturizers såsom KY och Vagisil som kan komplettera din kropps naturliga smörjmedel. Du bör dock undvika petroleumbaserade smörjmedel.

Ört öka

Tala med din läkare innan du tar over-the-counter växtbaserade tillägg för att lindra symptom på klimakteriet. Även om silverax, lakrits, nattljus, linfröolja och ett antal andra växtbaserade kosttillskott har ett brett efter runt om i världen och det finns mycket anekdotiska bevis till stöd för deras användning som en praktisk åtgärd för klimakteriebesvär såsom värmevallningar, finns finns få vetenskapliga belägg för vare sig effektivitet eller säkerhet.

Previous:nothing Next:alternativ behandling för basal artrit

Relaterade artiklar


 • psykologiska effekter av skolios
 • hur man förbereder din make för din död
 • Hur identifiera Barretts esofagus
 • frågor att ställa på en läkare besök
 • TDP vaccin biverkningar
 • var man kan köpa en nebulisatorn för barn
 • hem botemedel mot hemorrojder på en gravid kvinna
 • hur man kan hjälpa med illamående under graviditeten
 • hur man beräknar BMI BSA
 • hur man rengör ett lavemang väska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com