skillnaden mellan hjärnhinneinflammation och influensa

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-04
Hjärnhinneinflammation och influensa har flera symtom gemensamt men är två helt separata sjukdomar. De flesta luftvägssymtom kan spåras till influensa medan någon hals ömhet och ljuskänslighet är symtom på hjärnhinneinflammation

Vad är hjärnhinneinflammation?

Center for Disease Control (CDC) definierar hjärnhinneinflammation som "en inflammation i de membran som omger hjärnan och ryggmärgen. " Det finns två typer: Viral meningoencefalit och bakteriell hjärnhinneinflammation.

Medan viral meningit är en allvarlig sjukdom är det normalt inte dödlig hos personer med friska immunsystem. Bakteriell meningit är ett mycket allvarligare och eventuellt dödlig sjukdom. Den som verkar ha meningit symtom bör se deras vårdgivare omedelbart.

Vad är symptomen på hjärnhinneinflammation?

CDC anger att "en hög feber, huvudvärk och stelhet i nacken är vanliga symtom på meningit hos alla över ålder 2 år "och att andra symptom kan inkludera men är inte begränsade till" illamående, kräkningar, obehag tittar in starkt ljus, förvirring och sömnighet. "

Vad är influensa?

Influensa, annars känd som influensa, är en respiratorisk sjukdom som orsakas av influensavirus.

Vad är influensaliknande symtom?

De vanligaste symptomen på influensa innefattar hög feber, huvudvärk, extrem trötthet, torrhosta, halsont, snuva, muskelvärk, illamående, kräkningar och diarré.

De flesta människor som är infekterade med influensavirus kommer att återhämta sig på mindre än två veckor, men vissa kommer att kontrakt livshotande komplikationer.

Vilka är skillnaderna mellan de två?

När forskning, är en av de stora skillnaderna mellan influensa och hjärnhinneinflammation att influensa s viktigaste symptomen är på grund av en luftvägsinfektion medan hjärnhinneinflammation är en svullnad i de membran runt hjärnan och ryggmärgen. Symtom på hjärnhinneinflammation inte nog att inkludera en hosta eller snuva. En stel nacke är en av de viktigaste indikatorerna på hjärnhinneinflammation och ingår inte i influensaliknande symptom.

Previous:nothing Next:värmevallningar och före klimakteriet

Relaterade artiklar


 • Sön förgiftning botar från apoteket
 • utveckling av Integumentary av fostret
 • värmevallningar före menopaus
 • TDP vaccin biverkningar
 • steg i att få blodtryck
 • hur man använder gummi stimulatorer spets tuggummi
 • serrapeptase information
 • hur man berättar någon som du har HPV
 • Vilka är de behandlingar för hår löss?
 • hem rättsmedel för epididymit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com