vax avlägsnas med örontoppar

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-15
Vax har länge ansetts vara en ful indikation på dålig personlig hygien. Men dessa dagar fler läkare att betona de positiva hälsoeffekterna av öronvax och rekommendera att folk bara låta sina vallar. Överskott vax är bara anses vara ett problem om det leder till hörselnedsättning eller smärta, och det är oftast beror på en infektion. Ändå är det många som bara inte gillar att ha vax i öronen, och öron-tips kan hjälpa avlägsna överflödigt vax så länge de används noggrant

Du behöver:
kuddar.
Ottomanska eller liknande.
Bekväma skor.
Badkar.
Vatten.
Mul-blöta.

Väteperoxid Skölj

För att hjälpa lösa upp vaxet i örat, använda väteperoxid. Häll en liten mössa full i örat när du luta huvudet till motsatt sida. Låt det sitta i örat under fyra eller fem minuter tills du känner att det bubblar och lösa upp vaxet. Flytta din käke runt sakta under denna process för att stimulera reaktion. Låt rinna av örat genom att luta huvudet åt andra hållet och låta tyngdkraften ta hand om resten. Rinna ned i en handduk eller hushållspapper. Denna del brukar ta ungefär 30 minuter, så ta en tidning och koppla av. Efter 30 minuter kan du sova och låta peroxiden upplösa resterande vax.

Använda Öronoliver

Följande morgon, för att använda sju eller åtta Öron-Tips försiktigt bort den torkade bitar och skräp från den yttre delen av örat. Vrid Ear-Tips noggrant precis innanför örat men var noga med att inte gå för djupt, så du kan lätt punktera trumhinnan och tryck resterande vax djupare in i örat. Örat-Tips är egentligen bara för rengöring vad har trängt ut ur öronen under natten.

Försiktighetsåtgärder

Kontakta läkare om du upplever extrema nivåer av öronvax tillsammans med hörselnedsättning, irritation, klåda eller inflammation. Inte under några omständigheter, knuffa ett öra spets, bobby pin eller något annat djupt in i örat eftersom du kan orsaka irreparabla skador. Läkare rekommenderar generellt att inte använda Öron-tips, men om du bara använder dem för att rensa ut överflödigt skräp på den yttre delen av örat, de kan användas säkert.

Previous:nothing Next:Vilka är de kycklingsoppa behandlingar för en förkylning?

Relaterade artiklar


 • CDC löss behandling
 • vad hjälper äldre kvinnor med muntorrhet?
 • andnöd på grund av stillasittande liv
 • topikal behandling av löss
 • steg i att få blodtryck
 • vad är gallblåsa slam?
 • AB vaccin biverkningar
 • hur man får kalkavlagringar av kontaktlinser
 • kiropraktisk behandling av ADHD
 • hur man beräknar BMI för en unge
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com