viktminskning hos småbarn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-28
När ditt barn är överviktiga, kan det vara svårt att avgöra om det bara är baby fett eller ett tecken på ett mer allvarligt problem. Överviktiga barn riskerar att bli feta vuxna, så att föräldrar av svårt överviktiga småbarn-barn i åldern 12 månader och 3 år-kan behöva en läkare bidra till att undvika eller korrigera fetma, ett allvarligt och eventuellt kroniska hälsoproblem

Du. behovet.
hjärtfrekvensmätare

besöka läkare

Barnfetma är ett stort hälsoproblem, och din barnläkare är bäst kvalificerad att diagnostisera den. Läkare beräkna barnfetma genom användning av Body Mass Index, ett mått av fett i förhållande till längd och vikt.

Om ditt barns BMI är onormalt hög (barn i 95: e percentilen eller över anses vara överviktiga av American Academy of Pediatrics), kommer din läkare att ge rekommendationer för mat och motion för ditt barn att gå ner i vikt. Om ditt barns fetma resultat från en underliggande medicinsk orsak, kommer läkaren att ordinera behandling för det också. Småbarn bör gå ner i vikt endast under en läkares råd.

kalori behov

Den genomsnittliga barn behöver ca 1. 300 kalorier per dag, men det är inte nödvändigt att räkna kalorier, enligt keepkidshealthy. com. Snarare bör du fokusera på övergripande kost, småbarn bör få sex portioner spannmål, tre portioner av grönsaker, två portioner frukt, två portioner kött och mejeriprodukter, och två portioner eller kött eller protein. Begränsa Tats och socker. />
Småbarn portioner är ungefär en fjärdedel så stor som en vuxen servering.

Misstag att undvika

Föräldrar kan övermatar småbarn, tänker de behöver mer bränsle än de gjorde under deras första år i livet. Keepkidshealthy. org rekommenderar att små barn inte behöver så mycket att äta som föräldrar kanske tror. Deras tillväxt har avtagit, så ett barn som är aktiva, friska och utvecklas normalt är mer än troligt får gott att äta.

Övergödning misstag kan ge ett barn mer än 16 24 gram mjölk eller 4 till 6 gram juice per dag, tvingade honom att äta och väntade honom att äta vuxenstorlek portioner mat.

Motion

Motion är en viktig del av viktkontroll och kondition i varje skede av livet. Men till skillnad från äldre barn, tonåringar eller vuxna, småbarn behöver i allmänhet ingen motivation att utöva-de bara måste få chansen att göra det. Småbarn älskar att springa runt, klättra på saker, spela och dansa. Om de gör, de är nästan säkert att få den motion de behöver. Barnläkare rekommenderar en timmes aktiv spelar varje dag, för överviktiga barn, kan läkare rekommendera mer eller mindre aktivitet beroende på deras hälsa och graden av fetma.

Previous:nothing Next:hur man desinficera efter en rotavirus utbrott

Relaterade artiklar


 • hur man administrerar en SITTBAD
 • Planera din tid med preventivmedel
 • äggdonation risker
 • kan du ta p-piller under amning?
 • första perioden information
 • Hur man använder en glukometer FreeStyle Lite
 • fysiska utvecklingen hos spädbarn och småbarn i barnomsorgen
 • hur du begär en valbar C-sektionen
 • När ska träffa en läkare för knäsmärta
 • varför får en cellprov innan preventivmedel?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com