Hur testar vi att diagnostisera anfall?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-03
Om inte någon är runt för att bevittna en beslagta episod är det troligt att den sjuke inte kan veta att hon även hade ett problem. Det är därför det är viktigt för alla som misstänks för en skallskada eller plötsliga neurologiska brist att söka läkarvård. Efter en medicinsk bedömning kommer det att fastställas om ytterligare tester, t. ex. en neurologisk tentamen, EEG test, eller MRT eller CT behövs

EEG Test

ett elektroencefalogram är vanligtvis en av de första som utförts för att avgöra om någon är påverkas av kramper eller krampanfall såsom epilepsi. Patienten har elektroder som placeras på förutbestämda punkter i hans huvud så att maskinen kan registrera de elektriska signalerna som produceras av nervceller i hjärnan när elektroderna sänder en förstorad signal. Mönstren av dessa neuron signaler analyseras sedan av en neurolog för att avgöra om de också förstärks av elektroder eller producera en serie av plötslig och skarpa toppar och droppar. Dessa resultat kan innebära att patienten lider av kramper.

Neurologiska testet

Även om neurologiska tentamen kanske inte är så högteknologiska som EEG testet, det är fortfarande ett exakt sätt att bedöma sannolikheten för att någon har haft en beslag. Tentamen utförs av en neurolog som kommer att börja med att be patienten en rad vardagliga frågor. De kan ha att erinra om dagen, namnen på sina närmaste familjemedlemmar eller namnen på vanliga objekt. En bedömning av ens gång är vanligtvis nästa, som neurologen vill avgöra om något verkar underligt om patientens steg. Det kan handla om man har svårt att sätta den ena foten framför en annan eller om en lutar eller drar ena sidan av kroppen, som är vanliga symtom på epilepsi och andra sjukdomar i hjärnan. En reflex test kommer också att utföras. Observera att neurologiska tentor inte vanligtvis leder till en diagnos av krampanfall eller epilepsi, men kan bara ge kontrollampa tecken som kan motivera ytterligare tester och bekräftelse.

Hjärnscanning

Hjärnscanning tillåta läkare att se var elektrisk aktivitet uppstår i hjärnan. De två scans vanligaste är MRI (magnetisk resonanstomografi) och CT (datortomografi) genomsökningar. Under en MRT patienten placeras i en stor tub-liknande struktur som utnyttjar ett magnetfält och radiovågor för att avgöra om hjärnvävnaden är asymmetrisk eller innehåller fläckar som kan avslöja hjärnskada, en hjärntumör eller en stroke. En datortomografi tar många röntgenbilder av din hjärna i små "skivor" för att se hjärnvävnad i en 3-D-liknande sätt. Institutet för hälsa och Clinical Excellence konstaterar dock att en MR är normalt mer effektiv och korrekt vid diagnostisering av kramper, eftersom det ger tydligare bilder av tinningloben, där de flesta beslag verksamheten uppenbar.

Previous:nothing Next:vad gör du trött hela tiden?

Relaterade artiklar


 • hur man ska hålla näsan fuktig för att förhindra näsblod
 • hem rättsmedel för allergier och bihåleinflammation
 • hälsorisker av trä värme
 • recept för att hjälpa sömnbrist mammor känna sig utvilad
 • hur man använder hörselproppar av skum
 • hur man kan slå svälla preventivmedel
 • hur man kan få självförtroende för kvinnor
 • hur man dödar löss på mjuka underlag
 • Vilka är orsakerna till smärta mitt i bröstet?
 • akuta behandlingar för andfåddhet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com