Vilka är farorna med ozon i luftrenare?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-19
Föroreningar kan påverka den fysiska överklagande av en stad och kan bidra till luftföroreningar inomhus, vilket innebär hälsorisker för dem med andningsproblem. Luftrenare förvärra ibland de problem som de försöker mildra, oftast på grund av komplikationer från ozon

Identification

De flesta luftrenare släppa ut en del ozon, enligt Consumer Reports. En ozon molekyl består av tre syreatomer, medan syremolekyler vi normalt andas bara innehålla två syreatomer, enligt Naturvårdsverket. Ozon i atmosfären minskar skadliga strålning ultraviolett ljus från solen, men det är en förorening på marken.

Typer

Ozon på den atmosfäriska nivå allmänhet är till nytta, men marknära ozon utgör disig smog människor ofta hitta i städer som Los Angeles. Eftersom syre reagerar med de flesta grundämnen och föreningar, kan den orsaka ofta oönskade reaktioner i kroppen och inom ditt hushåll.

Effekter

Effekterna av ozon är ett allvarligt bekymmer för dem som har, eller har en benägenhet att, andnings-och lung sjukdom. Ozon är mycket reaktivt till fuktiga ytor, som t. ex. den mänskliga lungan. Specifika skador inkluderar lunginflammation, hals ömhet och astmaattacker. EPA har hävdat att även få studier finns om den slutliga effekterna av ozon på hushållens material är ozon kan skada material såsom tyger och gummi.

Överväganden

Även luftrenare som renar med andra metoder än strikt ozon generation-såsom elektrostatiska städning-fortfarande producera några ozon, enligt Consumer Reports. Måtten på ett rum intensifiera koncentrationerna av ozon eftersom volymen av luft minskar, även när din luftrenare frigör mängder under säkra gränser, rapporterar EPA. Dessutom finns det ingen branschstandard för luftrenare, vilket resulterar i inställningarna har olika betydelser i produkter.

Förebyggande /Lösning

Du kanske inte ens behöver en luftrenare för att minska föroreningarna inomhus, enligt Consumer Reports. Ofta bättre hygien och allmän rengöring är effektiva för att minska föroreningar. Överväg dammsuga oftare. Begränsa användningen av rök-producerande produkter i hemmet, såsom ljus och tobaksprodukter. Även platser lagra kemikalier utanför, eller andra än levande områden.

Previous:nothing Next:kan Myom orsaka en missad tid?

Relaterade artiklar


 • Varför ger läkarna hormonbehandling för män?
 • ben sporrar hos barn
 • hur man använder träningsredskap i ett gym
 • livsmedel som höjer urinsyranivåerna
 • skillnader mellan blodkärlen
 • återhämtningstiden för en hamstringsskador
 • vad är den viktigaste funktionen för hamstring?
 • hur man slutar använda p-piller
 • MBT skor pros & cons
 • fysiska utvecklingen hos spädbarn och småbarn i barnomsorgen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com