återkommande menstruationscykeln efter samlag

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-13
Ibland kvinnor kan uppleva ovanliga eller stänkblödning efter att ha samlag. I vissa fall kan blödningen ymnig nog att framstå som en återkommande menstruationscykel. Det finns många olika skäl till varför en kvinna kan ha post coital blödning, inklusive med hjälp av en interuterine födelse-anordning, livmoder polyper, endometrios, inflammatoriska sjukdomar och polycycstic ovariesyndrom

Interuterine Preventivmedel Enhet

En mycket bekväm och enkel att använda preventivmedel är en interuterine enhet, även kallad en spiral. Enligt WebMD, det finns flera olika typer av spiral, men det allmänna begreppet är att det är en enhet implanteras i livmodern av läkare, och det hindrar implantationen av ett embryo i livmodern, vilket förhindrar graviditet. Även denna form av preventivmedel är lätt att använda, kan den också utlösa tunga perioder och småblödningar mellan menstruationerna som är tung nog för att verka vara en återkommande menstruationscykel, speciellt efter noggrann kön.

Uterus Polyper

Enligt Dr D. Ashley Hill, som är specialiserad på gynekologi och obstetrik, uterin polyper kan vara en annan orsak till att kvinnor upplever oregelbunden spotting som kan vara tung nog att se ut som en annan menscykel efter samlag. Han förklarar att vid sex, kan en orgasm resultera i livmodern spasmer, vilket kan irritera polyper som växer i livmoderväggen. Även om detta villkor inte är livshotande, återkommande småblödningar mellan menstruationerna eller ovanliga menstruationscykel skulle motivera ett besök till läkaren för vidare utforskning och att utesluta livmodercancer och andra potentiella problem.

Endometrios

Enligt Cure forskning , är ett av de problem som kan resultera i inlägget coital blödning endometrios. Detta är ett tillstånd där vävnad som växer i livmodern för att stödja växande potential fostret börjar växa i ovanligt tjocka belopp eller växer utanför livmodern. Energiska kön kan stimulera endometriet vävnad för att börja blöda, även till den punkt där det verkar vara en ny period efter sex.

Bäckeninflammation

Cure Forskning visar att en av de vanligaste orsakerna till blödning mellan perioder och återkommande perioder efter kön är inflammatoriska sjukdomar-även kallad PID. PID orsakas av kronisk höft infektion som gått obehandlade. Vanliga symtom är bäckensmärta, smärta med samlag och spotting och blödning. Behandling för PID innehåller antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel. Mycket ofta inte kvinnor inser att de har bäcken infektioner, och att sjukdomen fortskrider snabbt.

Polycystiskt ovariesyndrom

Enligt WebMD är polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) en annan orsak till blödning efter samlag. I vissa fall kan blödningar vara tung nog att se ut som en återkommande period. Polycystiskt ovariesyndrom är ett tillstånd där äggstockarna bildar många cystor, men släpp inte ägg. Det är en av de främsta orsakerna till infertilitet hos kvinnor. Vanliga symtom är överdriven hårväxt, oregelbundna menstruationer, rikliga menstruationer, manligt håravfall och viktökning. Behandlingen omfattar reglering av onormala hormonnivåer, viktkontroll och reglerar frågor metabolism.

Previous:nothing Next:reumatoid artrit och klimakteriet

Relaterade artiklar


 • källor av leptin
 • naturläkemedel för ett spädbarn hosta
 • Varför gör preventivmedel dig större?
 • naturliga diabetes lättnad
 • Vilka är de behandlingar för hår löss?
 • hembehandling för hyperbilirubinemi
 • Processen att bli ett surrogat
 • hur man styr gas i magen under graviditeten
 • fördelarna med ett hem vatten destillatören
 • missbildningar hos barn till följd av drogmissbruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com