cool dimma luftfuktare vs varm

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-12-17
I områden som är mycket torra, luftfuktare hålla luften i ett hem eller arbetsplats mer fuktig. Detta minskar risken för torr sprucken, hud och problem med bihålorna, och kan göra det lättare att bli av med slem under respiratorisk sjukdom. Det finns två huvudsakliga typer av luftfuktare finns: cool dimma och varm dimma. Även om båda dessa typer luftfuktare få fukt i luften, gör de det på mycket olika sätt och har olika funktioner

Drift

En varm dimma luftfuktare är något mer grundläggande än en kall dimma luftfuktare är. En varm dimma luftfuktare har ett värmeelement som helt enkelt avdunstar vatten i luften. En cool dimma luftfuktare, som en varm dimma luftfuktare, har en vattentank, men det har ingen värmeelement. Istället har den en separat veke som drar vatten ur tanken. En fläkt blåser luft över ytan av veken, sätta fukt i luften.

Tystnad

I allmänhet varm dimma luftfuktare är tystare än kalla dimma luftfuktare. Detta beror på att kall dimma luftfuktare behöver en fläkt med en motor. Varm dimma luftfuktare behöver bara en värmeelement, som inte har några roterande delar för att göra något buller. Du kan minska bullret från ditt kall dimma luftfuktare genom att välja en som har en stor fläkt med flera hastigheter.

Bakterier

Båda typerna av luftfuktare öka risken för mögel och bakterietillväxt i det rum där den används eftersom de ökar mängden fukt i luften. Luftfuktighet högre än 65 procent är en perfekt miljö för mögel och bakterier att trivas. Men eftersom värmen också är ett krav för mögeltillväxt, kan varm dimma göra ett rum lite mer känsliga för mögel och bakterier. Vissa varm dimma luftfuktare kan döda mögel och bakterier i tanken eftersom värmeelementet blir vattnet tillräckligt varmt för att koka. Cool dimma luftfuktare måste ha färskt vatten hela tiden eftersom fläkten kan sätta bakterier som sprider sig via veken i miljön.

Automatisk avstängning

Cool dimma luftfuktare i allmänhet inte har en automatisk avstängning funktionen. Fläkten kommer att hålla på att springa och blåsa luft över veken även om det inte finns några mer vatten kvar i tanken. Varm dimma luftfuktare har oftast en automatisk avstängning funktionen så att ingen kommer att brännas av skållningsvatten i tanken om den välter. Detta kan vara en viktig säkerhets beaktande när du väljer din luftfuktare om du har små barn som kan välta enheten.

Kostnad

varm dimma luftfuktare normalt kommer att vara billigare för dig att driva än kall dimma luftfuktare kommer att bli. Detta har att göra med det faktum att kall dimma luftfuktare ha sina vekar bytas ut regelbundet. Detta beror dock på storleken på luftfuktare du köper också. En stor varm dimma luftfuktare kan ta mer el för att driva värmeelementet än en liten kall dimma luftfuktare inte att köra fläkten, vilket kan göra kostnaden jämförbara även när vekar behöver bytas.

Previous:nothing Next:hur man använder träningsredskap i ett gym

Relaterade artiklar


 • cellprov post-partum riktlinjer
 • nekrotiserande pneumoni hos barn
 • skulle en missad tid vara ett tecken på livmoderhalscancer?
 • naturliga sätt att förhindra utslag Poison Ivy
 • virusinfektion i tungan
 • vatten arbetskraft kontra vatten födseln
 • tekniker för att förbättra sinne makt
 • familjeplanering efter abort
 • kvantitativa hCG kontra kvalitativ
 • hur man beräknar BMI BSA
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com