diet för Méniu00E8res sjukdom

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-12-12
Méniu00E8res sjukdom är ett tillstånd i innerörat som orsakar förändringar i sinnesintryck, enligt Mayo Clinic. Personer med detta tillstånd kan uppleva yrsel, en snurrande känsla som kan orsakar illamående, nedsatt hörsel och ringningar i öronen. Forskarna förstår inte orsakerna till Méniu00E8res aisease väl, men de tror att det är resultatet av vätskor bygga upp i innerörat. Göra kostförändringar kan hjälpa till att begränsa den mängd vätska uppbyggd och minska symptomen

Limit natriumintaget

Att äta för mycket natrium kan öka vätskeansamling, enligt Mayo Clinic. Minska ditt intag till 1. 000 till 1. 500 milligram eller mindre dagligen. Läs etiketter på frysta och konserverade livsmedel som innehåller konserveringsmedel som innehåller mycket natrium. Även när man äter på restauranger, be om näringsinformation förväg. Eftersom tjänstgör storlekar är stora på restauranger, är det lätt att rampa upp natrium konsumtion oavsiktligt.

Undvik MSG

natriumglutamat (MSG) är en ingrediens som orsakar vätskeretention, enligt Mayo Clinic. Denna ingrediens är vanligt i frysta livsmedel, så läs ingrediensförteckningar noggrant. MSG är också vanligt i asiatiska livsmedel.

Undvik koffein

koffeinhaltiga drycker är stimulantia och kan förvärra symptom på Méniu00E8res sjukdom, såsom ringningar i öronen, enligt Mayo Clinic. Undvik också livsmedel som innehåller mycket koffein, som choklad, som har samma effekt.

Planera måltider försiktigt

Enligt Mayo Clinic, planering måltider hjälper till att reglera vätska i kroppen. Ät fem eller sex små måltider under dagen, istället för tre större måltider. Dessutom sprider vätska konsumtion över dagen. Dessutom, om du tar receptbelagda mediciner, tala med din läkare om risken för mineral utfiskning. Kalium-rika livsmedel, som apelsiner, spenat och sötpotatis kan behöva läggas till din diet, enligt Mayo Clinic.

När man ska ringa en läkare

Om yrsel avsnitt blir mer frekventa eller tvinga dig att ligga ner i flera timmar åt gången, kontakta din läkare. Förutom kost förändringar, receptbelagda läkemedel såsom Dyazide eller Maxzide kan bidra till att minska trycket i öronen.

Previous:nothing Next:Hur du tar ett barns temperatur under armen

Relaterade artiklar


 • hur man gör en **** större
 • hur man uppnår skinkor förbättring
 • värmevallningar före menopaus
 • klimakteriet & GI problem
 • orsakerna till felaktiga blodtrycksvärden
 • fötter smärta härdar
 • hur man förbereder för H1N1-influensan
 • livsmedel med höga halter av östrogen
 • hur du tar bort plåster lim
 • hem rättsmedel för vaginal klåda & rodnad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com