hälsosam kost för barns utveckling

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-08
En hälsosam kost för barns utveckling börjar med att följa matpyramiden. Genom att förstå matpyramiden och vad det står, kan du ge en hälsosam mat för ditt barn. Förenta staternas Department of Agriculture ändrat matpyramiden 2005 för att hjälpa amerikaner äta hälsosammare. USDA släppte också en särskild version av matpyramiden för barn. Tillsammans med att äta hälsosamt, är ett barns utveckling påverkas starkt av mängden motion han får

Kontrollera diet

Börja med att se barnet att äta tre måltider om dagen. Ta en titt på den mat regelbundet ätit och notera om de är färska varor eller bearbetas. Eliminera bearbetas eller snabbmat ur ett barns kost kommer att se till att hon är att få hälsosamma näringsämnen hon behöver för en korrekt utveckling utan salt och fett som ofta finns i bearbetade och snabbmat.

Kidshealth. org finner en balanserad kost är ett som inkluderar alla livsmedelsgrupper varje dag. De fem grupperna av livsmedel är korn, grönsaker, frukt, mjölk och mjölkprodukter och kött, bönor, fisk och nötter.

Fullkorn och mejeriprodukter

skapa sunda och roliga måltider är ett sätt att uppmuntra barn att äta hälsosamt. Barn-Development Institute finner det är upp till föräldrarna att vara kreativ och smart om att inkludera hälsosamma och näringsrika livsmedel i sina barns kostvanor. Vissa objekt är friskare än du kanske tror, till exempel fryst yoghurt, smoothies gjorda med färsk frukt och juice och mejeriprodukter.

Enligt theparentzone. com, korn är de bästa näringsrik mat för barn eftersom de hjälpa ditt barns utveckling. Hela vete bröd och pasta bör ingå i barns kostvanor.

Mjölkprodukter är nödvändigt för att skapa kalcium för en korrekt tillväxt av tänder och ben. Tillsammans med kärnor, de är de andra mest essentiella näringsämnen för att bistå med barns utveckling och tillväxt.

Äta en balanserad kost

En balanserad kost uppmuntrar barn att bli mer fysiskt aktiva, främjar god tillväxt, förbättrar inlärningsförmåga, underhåller rätt vikt och bygger starka ben och muskler. Att se barn får portioner av alla delar av matpyramiden dagligen ger dem en balanserad kost för att uppnå detta. Ett barn mellan 4 och 8 års ålder bör äta 4 till 5 gram kärnor dagligen. Han bör också äta 1 1 /2 kopp grönsaker dagligen. Den föreslagna dagliga intaget för frukt till barn mellan 4 och 8 års ålder är 1 1 /2 kopp dagligen tillsammans med 2 koppar mjölk eller andra kalcium-rika livsmedel. Barn bör också äta 3 till 4 gram protein per dag för att uppnå en balanserad kost.

Genom att utbilda ditt barn om en hälsosam kost och nutrition vid en tidig ålder, kommer hon att lära känna och förstå vikten av sunda matvanor från början. Detta ställer hon upp för att göra god mat beslut senare i livet.

Previous:nothing Next:hur man drar blod från små vener

Relaterade artiklar


 • naturläkemedel för onormal uterin blödning
 • Finns det ett samband mellan klimakteriet & depression?
 • kan du få din tid direkt efter att bli gravid?
 • trötthet och viktminskning
 • hur stödet tonåriga höjd tillväxt
 • Impotens kan orsakas av rökning vändas?
 • hur man ska leva förbi din 90-talet
 • hur lång tid efter förlossningen bör du vänta med att starta preventivmedel?
 • är parabener används i hudkrämer skadligt?
 • när att schemalägga ett cellprov
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com